Властите в Пакистан затворят училища и пазари тази седмица в

...
Властите в Пакистан затворят училища и пазари тази седмица в
Коментари Харесай

Затварят училища и пазари в източен Пакистан поради силно замърсения въздух

Властите в Пакистан затворят учебни заведения и пазари тази седмица в най-гъсто обитаемата си провинция Пенджаб, заради мощното замърсяване на въздуха в района , оповестява " Ройтерс ".

Град Лахор , който е столицата на провинцията, стана един от градове с най-лошо качество на въздуха в света.

" Правителството реши да затвори пазарите за четири дни от 9 до 12 ноември в огромните градове на Пенджаб заради смог по рекомендация на здравния отдел ", сподели Амир Мир, министър на информацията на района. Училища, офиси, заведения за хранене и компании, с изключение на предпочитаните услуги като аптеки, лечебни заведения и съдилища, ще бъдат затворени, с цел да лимитират придвижването на жителите на открито, съгласно инструкция на провинциалното държавно управление.

В Лахор качеството на въздуха е било най-лошото в света през днешния ден , съгласно швейцарската група IQAir, с показател на качеството на въздуха (AQI) от " рисково " 432 , с 302 и южния пакистански пристанищен град Карачи на 204.
 В Индия не разрешават изгарянето на стърнища, въздухът в Ню Делхи става рисков
В Индия не разрешават изгарянето на стърнища, въздухът в Ню Делхи става рисков

Върховният съд на Индия подреди на управляващите в щатите към Ню Делхи да забранят на фермерите да изгарят остатъците от реколтата

Нарастващата индустриализация в Южна Азия през последните десетилетия подхрани възходящите замърсители, посредством заводи, строителна активност и транспортни средства в гъсто обитаемоте региони. Проблемът става по-сериозен през по-хладните есенни и зимни месеци.

Силен смог покри Лахор тази седмица и понижи видимостта. Жителите на града видяха в това опасност за здравето си. " Времето е такова, че всеки има дразнения в гърлото и очите; здравето на всички е наранено ", сподели Мохамад Салахудин, частен надзирател в града. Нарастващото замърсяване на въздуха може да понижи продължителността на живота с повече от пет години на човек в Южна Азия съгласно отчет, оповестен през август, който отбелязва възходящото задължение на рисковия въздух върху здравето.

В прилежаща Индия управляващите в Делхи оповестиха, че идната седмица, с цел да лимитират възходящото замърсяване, защото качеството на въздуха в столицата остава рисково макар напъните за смекчаването му.
 Столицата на Индонезия е оповестена за най-замърсения град в света
Столицата на Индонезия е оповестена за най-замърсения град в света

Джакарта, която има население от над 10 милиона, записва нездравословни равнища на замърсяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР