Властите в Обединеното кралство искат да направят интернет по-достъпен за

...
Коментари Харесай

Британски регулатор иска „социални тарифи” за интернет


Властите в Обединеното кралство желаят да създадат интернет по-достъпен за бедните
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставчиците на широколентов интернет „ би трябвало да създадат повече за поощряване на обществените цени ” , съобщи телеком-регулаторът на Обединеното кралство . Това се постанова, тъй като разноските за живот се повишават, а интернет-свързаността на семействата към този момент е от „ жизненоважно ” значение.

В писмо до доставчиците на широколентов достъп министърът на културата Надин Дорис означи, че единствено 1-2% от хората, ползващи универсална обществена помощ, разчитат на обществени цени за интернет-свързаност. По-рано локалният телеком-регулатор Ofcom съобщи, че 84% от получателите на обществените компенсации не са знаели за пакетите за обществени цени. Агенцията сподели, че е видяла „ лимитирани доказателства ” за насърчаването на тези цени.

В писмото си до доставчиците на широколентови услуги Дорис акцентира възходящото разпространяване на „ по-дигиталното общество ” и сподели, представен от, че е „ жизненоважно ” да се увеличи осведомеността по отношение на офертите за широколентов достъп с отстъпка „ за семейства с ниски приходи ”.
още по темата
От петте милиона семейства, отговарящи на изискванията за по-евтин достъп, сега единствено 55 000 се възползват от наличните предложения, означи в писмото си секретарят по културата. Дорис предложения телекомуникационните компании да предложат „ по какъв начин да стигнем по-далеч ”.

Налице са шокиращи истории за хора с доста ниски приходи, които живеят на студено, изхранват се от хранителни банки и не знаят, че за тях има „ налични покупко-продажби за широколентов достъп ”, акцентира и Матю Ъптън, шеф по политиката на благотворителната организация Фондация „ Добри неща ”, провеждаща акции в поддръжка на „ цифрово изключените ” жители.

„ Хубаво е, че държавното управление ползва по-голям напън върху компаниите да създадат повече, с цел да оказват помощ на хората да преминат към обществени цени. Ако това въпреки всичко не работи, би трябвало да обмислят други благоприятни условия ”, съобщи Ъптън.

Други организации приветстват напъните за повишение на осведомеността по отношение на обществените цени, само че споделят, че това няма да реши главния проблем с възходящите разноски и незадоволителните приходи.

Някои от най-големите телекомуникационни компании също приканиха държавното управление да направи повече. Говорител на Virgin Media O2 сподели, че компанията е в разговор с държавното управление за „ способи за по-лесна и бърза регистрация ”.

Междувременно BT разгласи, че предлага обществена цена при избрани условия и че защото разноските за живот нарастват, „ в този момент е неотложно останалата част от промишлеността да изиграе своята роля да вкара този тип обществена цена ”. Ако промишлеността не изиграе своята роля, държавното управление би трябвало да упълномощи Ofcom да изисква това, акцентира компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР