Властите в Ню Йорк, Торонто и Отава във вторник предупредиха

...
Властите в Ню Йорк, Торонто и Отава във вторник предупредиха
Коментари Харесай

Димът от пожарите в Канада достигна Ню Йорк

Властите в Ню Йорк, Торонто и Отава във вторник предизвестиха жителите за рисковете за здравето от въздуха, нечист от дима от невиждани горски пожари при започване на лятото в Източна Канада, предава Ройтерс.

Необичайно ранното и интензивно начало на сезона на горските пожари води Канада към най-лошата година, защото се предвижда, че топлите и сухи условия ще продължат с месеци.

Пожари има в съвсем всичките 10 провинции и територии на Канада, като Квебек е най-засегнат от голям брой пожари, породени от мълнии.

Държавният департамент за запазване на околната среда на Ню Йорк издаде здравни рекомендации за някои окръзи, в това число Ню Йорк, Бронкс и Куинс.

Щатът предлага на жителите да обмислят ограничение на тежката физическа интензивност навън, с цел да понижат риска от неподходящи последствия за здравето.

Канадската столица Отава, която е в съседство с Квебек, е покрита със смог от вторник сутринта, с качество на въздуха в категория 10+, най-лошото равнище в показателя за здраве на качеството на въздуха на Environment Canada, което демонстрира " доста висок риск ".

" Стълбовете пушек от локалните горски пожари, както и горските пожари в Квебек доведоха до влошено качество на въздуха ", се споделя в предизвестие за качеството на въздуха в Отава.

Въздухът над Торонто също беше замърсен и неподходящите условия може да се запазят през по-голямата част от тази седмица, заяви държавната метеорологична организация.

Димът от горските пожари може да навреди на здравето даже при ниски концентрации и хората с белодробни или сърдечни болести, както и по-възрастните, децата и бременните дами са изложени на по-висок риск за здравето от дима от горските пожари, оповестиха екологичните управляващи.

Външният министър на Канада Мелани Джоли благодари във вторник на Съединените щати, Мексико, Южна Африка и Франция за изпращането на пожарникари на помощ.

Горските пожари са постоянно срещани в западните провинции на Канада, само че тази година пламъците се разгоряха бързо в Източна Канада, налагайки евакуация на жителите и изпращане на армията.

Около 3,3 милиона хектара към този момент са изгорели - към 13 пъти над междинното за 10 години - и повече от 120 000 души са били най-малко краткотрайно принудени да изоставен домовете си.

" Искам да подчертая, че хората би трябвало да продължат да слушат локалните управляващи по какъв начин да останат в сигурност, в това число тук-там като Отава, които са наранени от дима от горски пожари ", сподели министър председателят Джъстин Трюдо пред кореспонденти в Отава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР