Властите в Нидерландия решиха да избият норките от фермите, в

...
Властите в Нидерландия решиха да избият норките от фермите, в
Коментари Харесай

Ще ликвидират норките във фермите с коронавирус в Нидерландия

Властите в Нидерландия взеха решение да избият норките от фермите, в които беше открит ковид, защото те съставляват опасност за публичното здраве, заяви телевизия RTL, представена от БГНЕС.
Неотдавна в осем ферми в Нидерландия беше открит ковид, а за една има подозрение за съществуването му. Унищожаването на 1 000 норки ще стане факт след формалното оповестяване на решението. Животните ще бъдат умъртвени с газ, като се оповестява, че фирмите към този момент разполагат с нужното съоръжение. Обикновено норките биват умъртвявани с газ, преди да им смъкват козината.
В страната фермите за норки са неразрешени от 2013 година , като последната от тях би трябвало да бъде затворена не по-късно от 1 януари 2024 година.
Властите в Нидерландия вкараха възбрана за превозването на норки и визитата на ферми, откакто беше обявено за установена болест, в това число и два случая на предаване на вируса на човек.
През април беше обявено, че няколко норки в две ферми в нидерландската провинция Северен Брабант са инфектирани с ковид, напомни БГНЕС.
Според Националния институт за здраве и околна среда, това са първите животни в страната, които имат ковид, както и първият случай, когато болестта, породено от ковид, е намерено при индустриално отглеждани животни.
В двете ферми се отглеждат общо 20 000 норки. За да се предотврати разпространяването на заболяването, износът на животни и тор от тези ферми е неразрешен . По съвет на института всички пътища в радиус от 400 метра от фермата бяха блокирани за велосипедисти и пешеходци.
Малко по-късно, през май, управляващите в Амстердам оповестиха, че е регистриран случай във плантация за норки, при който животните са предали ковид на един от служащите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР