Властите в най-голямата по население канадска провинция Онтарио потвърдиха първите

...
Властите в най-голямата по население канадска провинция Онтарио потвърдиха първите
Коментари Харесай

Новият щам стигна до Канада

Властите в най-голямата по население канадска провинция Онтарио потвърдиха първите два известни канадски случая на по-заразния вид на COVID-19, открит в Обединеното кралство, съобщи Асошиейтед прес.

Според здравните управляващи в провинцията случаите са двойка от региона на Дърам, община покрай Торонто, в източна посока. Няма данни те да са пътували, нито да са били изложени на високорискови контакти.

За новия вид се счита, че се популяризира по-лесно и бързо от първичната версия, само че не и че е по-смъртоносен.

Провинциалното държавно управление съобщи на прессъобщение, че няма данни, които да демонстрират, че утвърдените от канадския лекарствен регулатор ваксини, ще бъдат в каквато и да било степен по-малко ефикасни против новия вид. Той беше открит във Англия, само че по-късно беше засечен и в няколко други страни, измежду които Дания, Франция, Белгия, Австралия и Нидерландия.

Заради новия вид на ковид Япония затваря границите си за непознати жители.

Външното министерство в Токио заяви, че мярката влиза в действие от на следващия ден и ще важи до 31 януари.

Преди това Япония затвори границите си за идващи от Англия и Южна Африка, които не са непрекъснато пребиваващи на японска територия. Това стана, откакто новият вид беше открит при седем души - петима от които са от Англия и са дали позитивен тест на летища, а другите двама са открити в Токио.

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предизвести, че пандемията от COVID-19 няма да бъде последната сходна рецесия, съобщи ДПА.

" Историята ни демонстрира, че това няма да бъде последната пандемия и че епидемиите са част от живота ", сподели Тедрос във видеобръщение по случай първия в историята Международен ден на противоепидемичната подготвеност. Той ще бъде маркиран през днешния ден.

Шефът на СЗО добави, че по-доброто вложение в публичното здраве с поддръжката на държавните управления и обществвата могат " да създадат по този начин, че децата ни и техните деца да наследят по-безопасен, по-издръжлив и по-устойчив свят ". /
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР