Властите в Москва предупредиха, че руската столица може да изчерпа

...
Властите в Москва предупредиха, че руската столица може да изчерпа
Коментари Харесай

Москва очаква липса на болнични легла до 2-3 седмици

Властите в Москва предизвестиха, че съветската столица може да изчерпа болничните си кревати , с цел да лекува възходящ приток на пациенти с ковид през идващите две до три седмици , макар големите старания да се набират повече кревати, оповестява " Ройтерс ".

Москва, най-засегнатият район в Русия, се пробва да преустрои лечебните заведения към лекуване на пациенти от новия вирус и да даде хиляди нови кревати. Но публични представители разяснява, че това може да се окаже незадоволително.

" Оперативният щаб предвижда , че макар включването на все по-голям брой държавни, федерални и търговски клиники , в идващите две до три седмици е вероятен дефицит на кревати в преустроени лечебни заведения ", изясняват от московския градски здравен департамент.
 Петкратно е скочил броят на пневмониите в Москва
Петкратно е скочил броят на пневмониите в Москва

Лабораториите не съумяват да ги тестват за COVID-19...

Новите доказани инфекции в съветската столица са 1489 за една нощ , като общият им брой регистрирани случаи е 13 002. Около 6 000 московчани получават лекуване вкъщи .

Случаите в народен мащаб се усилиха рекордно за една нощ , до 21 102, до момента 170 души са починали в цялата страна, оповестиха център за отговор на ковид в страната.

Московският здравен отдел съобщи, че е взел решение да преустрои още 24 лечебни заведения поради обстановката и възнамерява да разполага с общо 21 000 кревати в границите на идващите 10 дни .

Зам.-кметът на Москва Анастасия Ракова съобщи в петък, че броят на случаите нараства дружно с броя на тежко заболели пациенти .

" Успоредно с увеличението на броя на пациентите със съществени признаци, тежестта върху опазването на здравето на столицата се е нараснала фрапантно . Нашите лечебни заведения и коли за спешна помощ в този момент работят на своя лимит и на най-много ", сподели Ракова.
 Над 21 000 инфектирани и 170 умряли от новия ковид в Русия
Над 21 000 инфектирани и 170 умряли от новия ковид в Русия

За последните 24 часа са умряли още 22 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР