Властите в Молдова заявиха, че са разкрили 130 000 нейни

...
Властите в Молдова заявиха, че са разкрили 130 000 нейни
Коментари Харесай

Русия дала милиони, за да дестабилизира управлението на Молдова

Властите в Молдова обявиха, че са разкрили 130 000 нейни жители като участници в  за въздействие върху президентските избори икоито страната би трябвало да организира този месец, както оповестява " Блумбърг ".

че води хибридна война , с цел да задържи някогашната руска република в своята орбита.
 Германия: Молдова е идната на опашката, в случай че Украйна падне
Германия: Молдова е идната на опашката, в случай че Украйна падне

Франция, Германия и Полша показаха своята непоколебима и непрекъсната поддръжка за страната

Според данните, единствено през септември 15 милиона $ са били преведени от Русия на деятели от изборен блок , обвързван с избягалия олигарх Илан Шор, с цел да бъдат употребявани за дезинформация, провокации и офанзиви против публични институции, съгласно началника на националната полиция.

" Русия има за цел освен да корумпира гласоподавателите, само че и да предизвика митинги , сподели шефът на полицията Виорел Чернаутяну в четвъртък, представяйки видео и аудиозаписи. Плащанията се правят посредством преводи към карти на банка, обвързвана с съветското министерство на защитата, до момента в който получателите се инструктират посредством Telegram по какъв начин да гласоподават и да разпространяват неистини за Европейски Съюз, сподели той.

за машинация, по-рано сподели, че молдовското държавно управление " отмъщава " на неговото придвижване и неведнъж отхвърли всички обвинявания. В коментар за съветската държавна осведомителна работа ТАСС той отхвърли новите обвинявания, като ги назова " неуместно шоу ".
 Конституционният съд на Молдова забрани проруската партия
Конституционният съд на Молдова забрани проруската партия " Шор "

Депутатите от партията ще останат в Народното събрание като самостоятелни народни представители

Шор уточни, че " обвиняването на Русия е нормална процедура на Санду и нейните западни кукловоди ".

" Те вземат решение всичките си проблеми - а страната ги има - единствено по един метод ", продължи той. Те ускоряват политическите репресии и напън върху личните си жители, сякаш това ще им помогне да не помнят за нищожните пенсии, за жалките заплати, затворени учебни заведения и лечебни заведения, убити пътища и по този начин нататък. Сега измислиха, че Русия сякаш заплаща на хората, с цел да гласоподават срещу присъединението им към Европейски Съюз, в тяхното трескаво въображение всичко е просто: в случай че си срещу превръщането на Молдова в европейска колония, те към този момент са ти дали пари! Но това е неуместно. Представлението е просто още един опит да се отклони вниманието от същинските проблеми: бедността, корупцията и полицейската грубост. "

Шор добави, че до момента в който хората в Молдова се борят да оцелеят, чиновниците на реда задържат жители за рецензии към управляващите, " търсят нови способи за заплашване на хората и накарайте опозицията да млъкне. "

" В същото време самата ръководеща партия не се колебае да получава пари от западни неправителствени организации и да ги употребява, с цел да извърши геноцид над личния си народ, създавайки полицейска страна от Молдова ", означи той.

Политикът акцентира, че хората нямат потребност от фиктивни пари от Русия.

" Те не са слепи и виждат, че Европейският съюз е в края на съществуването си, за какво Санду желае да ни завлече в старешки дом, наименуван Европейски Съюз, в който самите европейски водачи към този момент не имат вяра, ми е изцяло неразбираемо, сподели Шор.

Руското министерство на защитата не отговори незабавно на изпратено по имейл искане за коментар.

Санду, която ще се бори за втори мандат като президент този месец, постоянно упреква Москва, че се пробва да се намеси в акцията и да подкопае задачата на страната й да стане член на Европейски Съюз до края на това десетилетие.

Русия неведнъж отхвърли да се е намесвала в изборите на други страни, в това число в Молдова. През април представителят на външното министерство Мария Захарова съобщи, че молдовските управляващи водят " нападателна антируска политика " и разкритикува проектите за референдума, потвърждавайки, че множеството молдовци
 Единадесет претенденти се борят за президентския пост в Молдова
Единадесет претенденти се борят за президентския пост в Молдова

Сред тях е и настощият държавен глава Мая Санду

Изборите на 20 октомври ще се проведат паралелно с референдума, който ще пита гласоподавателите дали поддържат конституционните промени, които да разрешат на Молдова, една от най-бедните страни в Европа, да се причисли към Европейски Съюз.

Единадесет претенденти, измежду които и сегашния държавен глава Мая Санду , ще се борят за президентския пост в Молдова на изборите през октомври. 

Санду води в изследванията на публичното мнение против кандидатите си, водени от уволнения основен прокурор Александър Стояногло, подкрепян от проруските опозиционни партии, и Ренато Усати, който поддържа положителните връзки както със Запада, по този начин и с Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР