Властите в Минск задържаха Сергей Дилевски и Олга Ковалкова, лидери

...
Властите в Минск задържаха Сергей Дилевски и Олга Ковалкова, лидери
Коментари Харесай

В Минск задържаха членове на Координационния съвет на опозицият


Властите в Минск задържаха Сергей Дилевски и Олга Ковалкова, водачи на опозицията, които са част от Координационния съвет , оповестяват АП и ТАСС.

Прессекретарят на полицейското ръководство в Минск Наталия Ганусевич съобщи, че членовете на президиума на Координационния съвет на опозицията на Беларус са арестувани като част от административно дело . Тя не посочи, по кой член от Административния кодекс на Беларус са арестувани Ковалкова и Дилевски.

В същото време във " Facebook " страницата на Ковалкова се оповестява, че Дилевски и Ковалкова са арестувани по обвиняване в образуване на забранен протест . Уточнява се, че задържането е станало покрай входа на Минския тракторен цех (МТЗ), където Ковалкова и Дилевски " пристигнаха да беседват пред входа със стачкуващи и заместител генералния шеф по идеологията ".

Ръководството на организацията разгласи, че арестуваните членове на президиума на Координационния съвет на белоруската съпротива ще получат оптималната правна помощ . " В тази обстановка Координационният съвет ще даде оптималната правна помощ на всички арестувани членове. Всеки от нас има юрист ", съобщи Павел Латушко, член на президиума на съвета.

Латушко означи, че преследването на членове на президиума на Координационния съвет на белоруската съпротива " о граничава опциите за разговор с управляващите ".

" Действията на правоприлагащите органи по отношение на членовете на Координационния съвет, както и фактът на формиране на наказателно дело във връзка със основаването на Координационния съвет, ще лимитират опциите на самия съвет и разговор ".

Павел Латушко сподели още, че Лилия Власова, член на президиума на Координационния съвет на белоруската съпротива, е извикана за разпит . " Вече трети член на президиума на Координационния съвет Лилия Власова беше поканена през днешния ден в 15ч. в Следствения комитет, с цел да даде показания ".
 Тихановская не възнамерява да взе участие в избори, само че брачният партньор й може да се кандидатира
Тихановская не възнамерява да взе участие в избори, само че брачният партньор й може да се кандидатира

Тя желае да работи в организации, занимаващи се с правата на човека
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР