Властите в Милано решиха да опитат нов подход, чрез който

...
Властите в Милано решиха да опитат нов подход, чрез който
Коментари Харесай

Милано тества вечерна забрана за пиене на открито

Властите в Милано взеха решение да опитат нов метод, посредством който да понижат шума от нощния живот в централната част на града. За задачата те вкарват краткотрайна възбрана (до 19 ноември) за продажбата на храна и питиета за у дома в квартал Порта Венеция. Срокът на деяние на мярката обаче може да бъде продължен, написа TheMayor.EU.

Новата разпоредба е стимулирана от недоволствата на жителите на квартала от несъразмерния нощен звук от празнуващи, които се тълпят по улиците, с цел да си купят питиета и закуски, които по-късно не престават да употребяват на улицата. Всъщност, жалбите доведоха до това локалното държавно управление да бъде изправено пред съда по-рано тази година от недоспиващите поданици.
Кога и къде ще важи възбраната?
Новите ограничавания ще се ползват за всички заведения, в това число питейни заведения, сергии, магазини, които разполагат с места навън или автомати за продажба в зоната, минаваща от Piazza Oberdan до via Melzo и via Lazzaretto.

Забраната за продажба на храни и питиета ще важи от среднощ до 6:00 ч. през делничните дни и от 1:30 до 6:00 ч. в петък и събота вечер. По същия метод на уличните търговци също ще бъде неразрешено да вършат бизнес там сред 18:00 и 6:00 ч. сутринта.

Джузепе Сала, кметът на Милано, отбрани новите ограничения за ограничение на нощния живот, като сподели, че съгласно него градът, също като хората, има потребност от отмора и че не има вяра в концепцията за град, който в никакъв случай не спи.

Какъвто и да е казусът, това не е първият път, когато Милано се пробва да понижи равнищата на шумово замърсяване от нощния живот посредством въвеждане на ограничавания.

През май 2020 година продажбата на алкохол за у дома беше неразрешена от 19:00 до 7:00 ч. сутринта, откакто жителите, изтощени от първата фаза на локдаун, намерено подцениха разпоредбите за сигурност против COVID-19.

Миналата година през лятото беше въведена и възбрана за пиянство на открито като метод да се създадат улиците по-безопасни. И в двата случая обаче ограниченията бяха единствено краткотрайни, както е и с актуалната възбрана.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР