Властите в Мелбърн отхвърлиха исканията на Новак Джокович да бъдат

...
Властите в Мелбърн отхвърлиха исканията на Новак Джокович да бъдат
Коментари Харесай

Австралийските власти отказаха да отхлабят мерките за играчите

Властите в Мелбърн отхвърлиха настояванията на Новак Джокович да бъдат изменени ограниченията за тенисистите, намиращи се под строга карантина. На въпросните играчи им е неразрешено да напущат стаите си даже за тренировки и не могат да споделят персонално с хората от щаба си.

Вчера испанският уебсайт Punto de Break осведоми, че Джокович е изпратил до шефа на Australian Open Крейг Тайли писмо, в което слага няколко условия. Сред тях са по-добра храна за неговите сътрудници, подготвително съоръжение в стаите и понижаване на 14-дневния карантинен интервал посредством по-регулярно тестване за Covid-19.

Днес обаче министър председателят на щата Виктория Даниел Андрюс изрично отхвърли настояванията на международния №1. Нещо повече – Андрюс съобщи пред The West Australian, че тази заран са били открити още четири случая на Covid-19 измежду пасажерите на някои от чартърните полети, с които тенисистите и техните щабове дойдоха в Мелбърн.

„ Всеки има правото да насочва всевъзможни условия, само че отговорът е „ Не “. Наясно съм, че част от играчите непрекъснато разискват разпоредбите на уредниците. Бих желал да им напомня, че тези правила важат и за тях. Всички те бяха инструктурани по отношение на ограниченията, които ще бъдат взети преди шампионата. Знаеха какви са изискванията и все пак взеха решение да дойдат. Тук никой не получава особено отношение “ разяснява Андрюс.

Новак Джокович, дружно с Рафаел Надал, Доминик Тийм, Симона Халеп, Наоми Осака и Серина Уилямс, прекарва карантината си в Аделаида, където шестимата ще вземат участие в показателен шампионат на 29 януари.

Стивън Маршал, министър председател на щата Южна Австралия, чиято столица е Аделаида, счита, че няма потребност да бъдат внасяни промени във важащите в тамошния „ балон “ противоепидемични ограничения. „ Получихме доста положителни мнения от настанените при нас играчи, само че би трябвало да имаме поради, че тук групата е доста по-малка, в сравнение с е тази в Мелбърн “ сподели Маршал.

Междувременно мнистър-председателят на Австралия Скот Морисън даде изявление за радио 2GB, в което отхвърли слуховете, че идващите тенисисти са заели квотите на австрлийските жители, които желаят да се върнат в родината си поради пандемията.

„ Никой не е възпрепятстван да се върне от чужбина поради Australian Open “ безапелационен е Морисън. Премиерът бе запитан и за какво тенис шампионатът е бил отсрочен единствено с три седмици, до момента в който в това време надпреварата за Гран При на Австралия от Формула 1 бе пренасрочено за ноември.

„ Изискванията, които управлението на Формула 1 сложи, бяха неприемливи за нас и по тази причина взехме решение да отложим надпреварата за края на годината. При Australian Open нещата се получиха доста по-лесно, защото тенис федерацията бе подготвена да одобри изискванията на управляващите в Мелбърн. Време е участниците да стартират да съблюдават разпоредбите, да преминат през карантината си и да играят тенис. Ще им бъде заплатено доста добре за това “ съобщи Морисън.

Главният здравен контрольор за щата Виктория – Ема Касар, разкри, че полицейското наличие в хотелите на тенисистите е било увеличено поради „ провокативно “ държание от страна на част от тях. Тя описа, че някои отварят вратите на стаите си, с цел да приказват със съседа си или да крещят по коридора.

„ Няма да има никакъв толеранс към нарушителите. Това са привидно дребни, само че в действителност рискови прояви, които няма да остават безнаказани “ разяснява Касар пред австралийската телевизия Channel 9.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР