Властите в Мадирд са готови да издадат европейска заповед за

...
Властите в Мадирд са готови да издадат европейска заповед за
Коментари Харесай

Испания издава европейска заповед за арест на Пучдемон

Властите в Мадирд са подготвени да издадат европейска заповед за задържането на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон, заяви Rappler.

Това разгласи ръководителят на испанския Върховен съд Карлос Лесмес.

„ Говорим за случай, в който някой отхвърля да се яви, откакто е бил свикан да даде показания в Испания. При такива случаи, нормално се издава заповед за арест “, съобщи Лесмес.

В момента Пучдемон се намира в Брюксел. Той отпътува за там, откакто испанските управляващи иззеха контрола над Каталуния от неговото държавно управление. Днес той, дружно с други представители на каталунския кабинет, трябваше да се яви пред Националната правосъдна гилдия на Испания.

За предоставяне на показания се явиха единствено 6 души. Адвокатите на обвинените желаеха отсрочване на чуването за 9 ноември, само че настояването към момента се преглежда.

Пучдемон и 13 негови сътрудници са упрекнати в опит за протест, откакто каталунското държавно управление утвърди декларация за самостоятелност на района. Адвокатът на Пучдемон – Пол Бекар разгласи, че неговият клиент е подготвен да сътрудничи на управляващите в следствието, само че не се е явил на чуването, поради отрицателното отношение на испанските управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР