Властите в Льовен забраниха на феновете на Унион Берлин да

...
Властите в Льовен забраниха на феновете на Унион Берлин да
Коментари Харесай

Забраниха на германски фенове да влизат в белгийски град

Властите в Льовен не разрешиха на почитателите на Унион Берлин да влизат в белгийския град и близките региони в четвъртък, когато немският клуб гостува на Юнион Синт Гилис в дуел от шампионата Лига Европа, оповестява ДПА.

С мярката кметството на град Льовен цели да попречи на последователите на Унион да влязат на стадиона без билет. УЕФА не разреши на немския отбор да продава билети на своите почитатели поради непристойното им държание по време на мача с Малмьо на 6 октомври.

" Местните полицейски управляващи също по този начин показаха, че на стадиона ще бъде осъществена инспекция за идентичност и няма да бъде позволено влизане на хора с немски документи ", се споделя в изказване на водача в Бундеслигата. Според Унион, тази мярка е взета, защото " наличието на немски почитатели без билети по улиците, наоколо до стадиона или в центъра на града може да наруши публичния ред ".

Президентът на немския клуб Дирк Цинглер назова решението " непропорционално и неправилно ".

" За следващ път те не санкционират причинителите, а доста мирни футболни почитатели. Освен това решението не е в сходство с това на УЕФА, която не наложи възбрана за пътешестване на последователите на Унион, а просто ни забрани като клуб да продаваме билети за бранша за посетители в Льовен ", сподели той. Според разпоредбите на УЕФА Сен-Жилоаз семейства своите мачове в Лига Европа на стадион " Ден Дрийф " в Льовен, а не на домашния си " Джоузеф Мариен " в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР