Властите в Лондон са готови да платят сумата от 40

...
Властите в Лондон са готови да платят сумата от 40
Коментари Харесай

Лондон приготвил 40 млрд. паунда за „такса Брекзит“


Властите в Лондон са подготвени да платят сумата от 40 милиарда паунда за излизането си от Европейския съюз. Това оповестява английският вестник " Таймс ", базирайки се на източници от Брюксел. По данни на изданието сумата се състои от два съставния елемент. Първият е в размер на към 20 милиарда евро, които Лондон би трябвало да изплати на съюза до края на сегашния бюджетен интервал на Съюза - 2020 година, съобщи БГНЕС. Предоставянето на тези средства беше доказано и в програмната тирада на английския министър председател Тереза Мей, която тя произнесе във Флоренция в петък. Вторият съставен елемент на почти същата стойност съставлява спомагателни отговорности на Англия към Европейски Съюз, които ще бъдат изплащани в продължение на по-дълъг интервал от време.

Към момента към момента няма публична сума, към която да се водят договаряния. Въпреки това съществуват несъгласия сред двете страни, чието превъзмогване е една от главните цели на първия стадий от диалози сред Лондон и Брюксел. По-рано тази седмица " Файненшъл таймс " заяви, че английското държавно управление е готово да се съгласи да даде на Европейски Съюз сумата от 20 милиарда евро (17 милиарда паунда). По-рано същото издание уточни, че Европейски Съюз желае сума от към 100 милиарда евро (88 милиарда паунда) от Англия.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията по излизането на страната от състава на Европейски Съюз започнаха на 19 юни, близо година след провеждането на референдума, на който с минимално болшинство надви лагера за излизането от общността. Те би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което достигнатите съглашения от тях би трябвало да бъдат подложени на одобрение от националните парламенти на страните членки. Началото на четвъртия кръг от договаряния ще стартира на 25 септември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР