Властите в китайския град Ухан публично призоваха стотици местни компании

...
Властите в китайския град Ухан публично призоваха стотици местни компании
Коментари Харесай

Град Ухан, от който тръгна Covid-19, сега изглежда заплашен от фалит

Властите в китайския град Ухан обществено приканиха стотици локални компании да си платят отговорностите - необичаен ход, който демонстрира тежката финансова обстановка, в която е изпаднал най-големият град в централната част на страната, оповестява CNN.

Контекст : Именно от тук потегли световната коронавирусна пандемия в края на 2019 година, като драконовски строгите противоепидемични ограничения повлияха съществено на стопанската система в района.
 Проблемите пред стопанската система на Китай
Проблемите пред втората стопанска система в света

Засега упованията не се оправдават, какви са аргументите

Локдауните и всеобщото тестване и карантиниране, наложени от президента Си Дзинпин, костваха милиарди на ред китайски огромни общини. Имотният пазар също се срина, а локалните управляващи доста разчитат на приходите си от продажба на земя.

Детайли : Финансовото бюро на Ухан разгласява в локалния официоз информация, че 259 юридически лица имат общо 14 млн. $ просрочени отговорности, които се приканват да платят допустимо най-скоро. Сред тях има държавни и частни сдружения, държавни структури и сдружения с нестопанска цел.
 Работническите стачки се трансфораха в всекидневие в Китай
Парадокс в сърцето на комунистическия режим: Работническите стачки се трансфораха в всекидневие

" Това е толкоз огромна подигравка, колкото комунистическата система, която приема консуматорството ".

От бюрото признават, че не реализират триумф в събирането на борчовете и по тази причина оферират заплащане против информация, обвързвана с длъжниците.

Още нещо: Ухан надалеч не е единственият китайски град с финансови проблеми. В провинция Юнан съотношението сред неплатените задължения и приходите през предходната година доближи 1000%. Много градове се наложи да понижават разноските си за сметка в това число на здравното обслужване на пенсионерите, а това докара до митинги.
 Китай праща 300 000 млади безработни на село
Китай праща 300 000 млади безработни на село

Все по-голям е броят на тези, които нито учат, нито работят

Според оценки на анализатори неизплатените държавни задължения на Китай са надхвърлили 123 трилиона юана (18 трилиона долара) през предходната година, от които близо 10 трилиона $ са по този начин наречените " скрити задължения ", дължими от рискови платформи за финансиране на локалните управляващи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР