Властите в Китай са решили да си отмъстят на Запада

...
Властите в Китай са решили да си отмъстят на Запада
Коментари Харесай

Китай е готов да накаже Запада за неговата глупост и арогантност

Властите в Китай са решили да си отмъстят на Запада - Европейски Съюз и САЩ, Канада, които постановиха координирани наказания против висши китайски държавни чиновници. Пекин вкара контрасанкции, с които ще удари бизнеса на няколко европейци с Китай. Според екипа на Си Дзинпин антикитайски играчи дърпат конците против азиатския колос. В същото време Западът изясни, че нарушаванията против човешките и гражданските права в Китай не престават с цялостна мощ. 

" Политическото зрелище не може да излъже всички. Неотдавна на провелото се съвещание на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида повече от 80 страни показаха поддръжка за китайската политика по отношение на Синдзян. В света няма единствен път за развиване на човешките права, който дава отговор на всички страни. Съветваме западните страни добре да разрешат личните си въпроси с правата на индивида, а не да се намесват във вътрешните работи на други страни, употребявайки двойни критерии, продължавайки да вървят по неправилния път. В противоположен случай Китай ще предприеме по-нататъшна реакция и „ учителите по човешки права “ ще платят висока цена поради тяхната нелепост и надменност ", се казва  в позиция на Пекин по тематиката, представена от Радио Китай. 

На 22 март Китайското външно министерство разгласи, че ще наложи наказания на 10 лица и 4 организации от Европейски Съюз, " които съществено са навредили на китайския суверенитет и ползи и злоумишлено са разпространявали подправени вести за Китай ". 

" В листата, оповестен от китайската страна с лица с наложени наказания са немският академик Адриан Зенц - основател на редица подправени вести за Синдзян. Той в никакъв случай не е бил в Синдзян. От 2018 година насам е изфабрикувал повече от 10 публикации и отчета, свързани със Синдзян и сътвори ужасната неистина за „ геноцида в Синдзян “. Фактически през миналите 40 години популацията в региона се е нараснало от 5,55 милиона до 12,7 милиона. Средната дълготрайност на живот също отбелязва растеж до над 72 години ", се споделя още в формалната позиция на Пекин.

Според управляващите, антикитайски политици гледат на тези неистини като на нещо скъпо, " тъй като те изобщо не се интересуват от истините и човешки права на хората в Синдзян ". 

Китай от дълго време търпи рецензии за затварянето в концентрационни лагери на над 1 милион уйгури и представители на други мюсюлмански общности в западния регион Синдзян. Пекин отхвърля всички обвинявания и предизвести западните страни да не се намесват във  вътрешните каузи на страната.

Активисти и специалисти по правата на индивида в Организация на обединените нации настояват, че най-малко 1 милион мюсюлмани са били арестувани в лагери в Синдзян. Активистите и някои западни политици упрекват Китай, че постанова изтезания, насилствен труд и стерилизации. Пекин назовава тези лагери центрове за превъзпитание и образование и оправдава съществуването им с битката против екстремизма и тероризма.

Европейският съюз беше първият, който наложи наказания в понеделник на четирима китайски чиновници, в това число върховен шеф по сигурността. Един от тях е осъден и с блокиране на имуществото му под юрисдикцията на Европейски Съюз. Според страните от Европейски Съюз глобените държавни чиновници са виновни за “сериозни нарушавания на човешките права “ на представители на уйгурското малцинство.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР