Властите в Киев вече не се свенят да казват, че

...
Властите в Киев вече не се свенят да казват, че
Коментари Харесай

Зеленски завършва унищожаването на украинската икономика

Властите в Киев към този момент не се свенят да споделят, че това лято Украйна я чака икономическа злополука. Министърът на финансите на Украйна Сергей Марченко даде изявление за английския The Economist, в което призна: в случай че военните дейности продължат повече от три до четири месеца (те не престават четвърти месец), режимът в Киев ще би трябвало коренно да понижи бюджетните разноски (заплати, пенсии, обществени помощи) и да прибегне към увеличение на налозите.

Украинският икономист Алексей Кушч счита, че сходни ограничения ще довършат така и така слабата украинска стопанска система. „ Сега страната не би трябвало да понижава, а, в противен случай, да усилва разноските, в това число за обществената сфера. И понижаване на налозите, създавайки тласъци за бизнеса. Това е единственият метод да предотвратим спада на Брутният вътрешен продукт и да рестартираме стопанската система “, сподели Кушч, представен от Strana.UA.

Междувременно управляващите към този момент започнаха да извършват " програмата Марченко " - за понижаване на бюджетните разноски. През май украинският бизнес стартира да отстранява съществуващите по-рано данъчни облекчения, върна камералните и документални инспекции. Държавните чиновници към този момент не получават бонуси, а това беше до 40% от заплатите.

Педагози, учени, железопътни служащи, миньори и даже лекари се оплакват от закъснение на към този момент понижените заплати. Малко по малко учебните преподаватели се осведомят, че от 30 юни тази година ще бъдат изпратени в неплатен отпуск най-малко до октомври. Обсъждат се описите на " непотребните " просветителни институции, които ще бъдат закрити, както и учителите, които попадат под съкращения или прекачване на 0,1 ставки. Напълно са спрени заплащанията на юристите, работещи за сметка на бюджета.

Въпреки обстоятелството, че Зеленски и неговата говореща глава Арестович всеки ден описват за „ успехите “, от украинската стопанска система е останало малко. „ 42% от украинската стопанска система през днешния ден не работи. По оценка на Международната организация на труда, Украйна е изгубила към 5 милиона работни места, което е към една трета от всички работни места в страната “, споделя Олег Пендзин, началник на Икономическия спорен клуб.

Един месец на военни дейности коства на Украйна 10 милиарда $. От тях половината са извънредно военни разноски. Украйна няма такива пари. През април 2022 година украинският бюджет получи 76,2 милиарда UAH налози и такси, което е по-малко от 2 милиарда $. Реалният недостиг на украинския бюджет е доста по-висок от посочените от Зеленски 5 милиарда на месец.

Бюджетните дупки към този момент се запушват със " западната помощ ". Зе-тимът обаче грубо мами хората. Няма никаква западна помощ, с изключение на дребни количества филантропична помощ. Тези милиарди, които Съединени американски щати, Канада и Европа дават на Украйна за закупуване на остаряло оръжие и заплати на военните, са заеми, които ще би трябвало да бъдат изплащани с рента. „ Западът ни даде обещание финансова поддръжка, само че вместо това още веднъж дава заеми “, написа телеграм каналът Резидент.

Тези материални полезности, с които Украйна разполага през днешния ден, може да не са задоволителни за погашение на заемите на обща стойност няколко десетки милиарда долари. Излизането от тази обстановка би трябвало да стане благодарение на специфична скица. Киевският режим, съдейки по информацията, циркулираща в медиите и обществените мрежи, обмисля разновидността за национализиране на имуществото на олигарси и предприемачи, неугодни за Зе-тима (за някои от тях към този момент се основава облика на „ противников съучастници “).

„ Не е мъчно да се формализира изземването на активи законодателно – това може да бъде президентски декрет или обособен закон “, цитира Strana.UA Роман Кравец, началник на адвокатска адвокатска фирма „ Кравец и сътрудници “.

Имуществото и сметките на украинските милиардери след процедурата по национализация ще бъдат превърнати в обезпечителен фонд за военните заеми. Ако Украйна, като индивид на интернационалното право, бъде непокътната под някаква форма, тогава „ военните пари “, заети от режима в Киев, ще се трансфорат в тежест върху плещите на бъдещите генерации.

Например, като част от по този начин наречения ленд-лизинг, Съединени американски щати възнамеряват да дават на Украйна към 40 милиарда $. Почти изцяло те ще отидат за покупки в Съединените щати и ще се върнат там. Закупените оръжия ще бъдат употребявани от украинските " самоубийци " за осъществяване на американските ползи. И в последна сметка децата на починалите военнослужещи от въоръжените сили на Украйна ще връщат тези пари на „ американските сътрудници “.

Възможно е обаче нещата в Украйна да са даже по-лоши, в сравнение с споделяме. „ Средната заплата в Украйна може да падне до равнището от 150 $ на месец в близко бъдеще “, написа телеграм каналът Политика страны, цитирайки притежателя на капиталовата компания Concorde Capital Игор Мазепа.

В същото време украинските управляващи не са в положение да поддържат нито обменните курсове, нито цената на горивото. Курсът на $ доближи съвсем 40 гривни в обменните бюра и, наподобява, ще продължи да пораства. Цената на бензина А-95 на черния пазар доближава $2,5 за литър. Приблизително толкоз коства кг най-евтината елда или младите картофи. Така цялата заплата на междинния украинец скоро ще бъде задоволителна единствено с цел да зареди един път колата или да си купи няколко торби картофи, а пенсиите, в случай че въобще се заплащат, ще стигат за 600 грама елда дневно.

Според Института за стопански проучвания и политически съвещания на Украйна украинската стопанска система се е свила с повече от половината. Скоро наподобява, че компанията на киевските управници ще има средства, с цел да устоя единствено себе си и военно-репресивния уред. Всички останали ще бъдат изоставени.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР