Властите в Киев възнамеряват да призоват украинците, които са заминали

...
Властите в Киев възнамеряват да призоват украинците, които са заминали
Коментари Харесай

Киев ще призове заминалите в чужбина украинци на военна служба

Властите в Киев имат намерение да призоват украинците, които са отпътували в чужбина, за военна работа през идната година. Това заяви украинският министър на защитата Рустем Умеров пред немския вестник " Билд ".

„ Все още обсъждаме какво ще се случи, в случай че те не дойдат (в центровете за набиране) непринудено “, сподели той.

Става дума за украинци на възраст от 25 до 60 години, отпътували за Германия и други страни. Като начало управляващите ще изискат от тях да се записват във военните ведомства на въоръжените сили на Украйна. Умеров даде обещание, че се планува новобранците да бъдат осведомени авансово какво образование ще преминат, по какъв начин ще бъдат въоръжени, къде и по кое време ще служат. Той сподели, че справедливостта е значима при набирането на нови бойци.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели на конференция тази седмица, че армията му е предложила готовност на спомагателни 450-500 хиляди души. Според него сходна готовност ще коства на Украйна спомагателни 500 милиарда гривни (около 13,4 милиарда долара).

От февруари 2022 година в Украйна е оповестена и продължава обща готовност. Мъжете в боеспособна възраст имат възбрана да пътуват в чужбина, а призовките се връчват в държавни институции, на улицата и на публични места.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР