Властите в Киев се готвят за война в Донбас, те

...
Властите в Киев се готвят за война в Донбас, те
Коментари Харесай

Началникът на руското външно разузнаване: Украйна се готви за война в Донбас

Властите в Киев се готвят за война в Донбас, те са съсредоточили всички боеспособни елементи на въоръжените сили на Украйна на линията на прикосновение. Това сподели в изявление за съветския вестник “Московский Комсомолец “, шефът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, съобщи " Фокус ".

" Каква е задачата? Мисля, че да се унищожат националните републики. И всичко това за да се въвлече Русия във вътрешноукраинския спор ", сподели той.

Според него „ националисти и западни ментори “ тласкат украинския президент Владимир Зеленски към война.

" Има всеобщо прекачване на стотици тонове военна техника и муниции от американски бази в Европа, от Англия, Канада. Контингентът от съветници и инструктори от специфичните елементи на НАТО се усилва. Има даже информация за появяването на многонационални джихадистки военни групировки “, сподели ръководителят на Службата за външно разузнаване.
свързани новини2998преди 2 часа
Той добави, че в зоната на спора са пристигнали и публицисти, с цел да „ приготвят подправени вести. “

„ По линията на демаркация в Донбас се приготвят провокации от страна на украинските специфични служби и въоръжените сили на Украйна и тяхното „ документиране” в жанр подправените „ бели каски” в Сирия. Контингентът на „ пропагандните сили за бързо разгръщане” на западните медии там се е нараснал неведнъж “, акцентира Наришкин.

Както означи ръководителят на Службата за външно разузнаване, единствено поради срещата на съветниците на „ Нормандската четворка “ в Париж украинското държавно управление краткотрайно изтегли от Радата законопроекта „ За основите на държавната политика на преходния интервал “.

" Експертите назовават този документ законен „ смокинов лист ", който прикрива желанието за завладяване на териториите на националните републики и тяхното „ пречистване. Този законопроект изцяло зачертава Минските съглашения ", сподели Наришкин.

В същото време той назова борбата в Донбас главната опасност за Украйна.

" Единственият метод за разрешаване на този спор е дипломатическият път. Това е пътят посредством използване на комплекс от ограничения за осъществяване на Минските съглашения ", акцентира ръководителят на Службата за външно разузнаване.

Той добави, че Москва в никакъв случай не е подхранвала и не подхранва проекти за навлизане в Украйна.

„ Видяхме, знаем по какъв начин тази откровена и доста рискова неистина стартира да се популяризира от другата страна на Атлантика и тази неистина беше подхваната в редица западни столици “, сподели Наришкин.

Ръководителят на Службата за външно разузнаване означи, че управляващите в Киев схващат какво ги чака при положение на военна случка.

" Не е в полза на народите на Украйна и Русия пламъците на войната да пламнат. Последствията за всички във всеки случай ще бъдат тежки ", акцентира той.

Според него Москва се стреми да възвърне положителните връзки сред страните, само че това се попречва от неспособността на киевските управляващи да се спогодят, защото са водени от „ националисти и западни ментори “ и не са в положение да вземат независими решения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР