Властите в Източен Тимор наложиха в столицата Дили локдаун заради

...
Властите в Източен Тимор наложиха в столицата Дили локдаун заради
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Властите в Източен Тимор наложиха първия локдаун

Властите в Източен Тимор постановиха в столицата Дили локдаун поради ковид, което става за пръв път в дребната островна страна в Югоизточна Азия, съобщи Ройтерс.
От през днешния ден среднощ за период от 7 денонощия се вкарва "санитарна преграда и наложителна изолираност ", като хората ще могат да излизат от домовете си единствено при нужда, заяви държавното управление.
Мярката се постанова поради "голямата възможност " от разпространяване на вируса из обществото, се споделя в известието. Забранява се напускането на столицата по суша, море или въздух с изключение на по основателни аргументи, свързани с сигурност, обществено здраве, филантропични аргументи или такива от "обществен интерес ".
В някогашната португалска колония Източен Тимор с население 1.2 млн. души до момента са регистрирани едвам 122 случая с ковид, множеството от които привнесени.
Но едва охраняваната граница с Индонезия, където има близо 1.38 млн. случая и над 37 хиляди умряли с диагноза ковид, поражда опасения, че болестта ще се трансферира в Източен Тимор и ще провокира безпорядък в зле оборудваната здравна система на страната.
През локдауна са неразрешени всички, обществени, културни, спортни и религиозни прояви. Правителството е приело народен проект за имунизация, като до края на този месец се чака идването на 33 хиляди дози.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР