Властите в Италия са арестували доброволец пожарникар, който започвал пожар

...
Властите в Италия са арестували доброволец пожарникар, който започвал пожар
Коментари Харесай

Арестуваха доброволец пожарникар, палил пожари умишлено

Властите в Италия са арестували доброволец пожарникар, който започвал пожар преднамерено, с цел да получава финансово заплащане, предава news.bg.

Полицията в Сицилия е почнала следствие против 15 души по съмнения, че са докладвали за несъществуващи пожари, с цел да могат да получат награда за това. Заподозрените се намирали в град Рагуса. В Италия възнаграждението за това, че човек спомага за погасяването на пожар е по 10 евро на час.

Припомняме, още от началото на месец юли в южните елементи на Италия има съществени пожари. При огнената буря починаха няколко индивида.

Разследването против италианците почнало откакто управляващите заподозрели, че групата подава и дава отговор на подправени сигнали. Доброволческата група се отзовала на 120 сигнала за пожари, а за същия интервал от време другите групи от доброволци се отзовавали на 40 сигнала.

След дейностите на полицията против съвсем всички лица от групата от доброволци е било повдигнато обвиняване. Повечето са с марка " домакински арест ". Само лидера на групата е бил сметнат за прекомерно рисков, тъй като той продължавал да провокира съзнателно пожар, откакто другите погасявали бедствието.

Групата работила в съучастничество. Водачът на доброволците напускал базата с персоналния си автомобил, запалвал пожар или подавал подправен сигнал и още веднъж се прибирал при сътрудниците си, където чакали да бъдат извикани за оправянето със обстановката.

В изказване на полицията се споделя, че мъжът е показал мощни престъпни подбуди и не се страхувал от следствията. Това ставало ясно от записани диалози сред съучастниците в рисковата скица.

Водачът на доброволците даже предложил един път да сложи бомба, с цел да може да вземе пари от ремонта на незабавните коли. Той намесвал в схемата си и родственици и другари - карал ги да подават подправени сигнали за пожар, с цел да може доброволците да се отзоват на мястото и да получат съответното заплащане за реакцията си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР