Властите в Италия предприеха нови мерки за противодействие на миграцията.

...
Властите в Италия предприеха нови мерки за противодействие на миграцията.
Коментари Харесай

Италия предприема нови мерки срещу нелегалната миграция

Властите в Италия започнаха нови ограничения за противопоставяне на миграцията. Министерствата на вътрешните работи, на външните работи и на правораздаването подписаха междуведомствен документ, който планува срокът за разглеждане на делата за репатриране на незаконните мигранти да бъде скъсен до четири месеца.
Това е първият документ по миграционния проблем, направен след образуването на новото съдружно държавно управление, което встъпи в служба на 5 септември, напомня БГНЕС.
Подчертава се, че подписването на документа е първата стъпка по пътя към по-нататъшното усъвършенстване на миграционните потоци. Министърът на външните работи Луиджи Ди Майо означи, че е значимо да се контролира въпросът с репатрирането на лица, които идват в Италия през Средиземно море и нямат съображение за приемане на политическо леговище.
Според министъра, 1/3 от мигрантите на Апенините са от 13 страни: Алжир, Мароко, Тунис, Албания, Босна и Херцеговина, Кабо Верде, Кана, Косово, Северна Македония, Черна гора, Сенегал, Сърбия и Украйна. Новите правила ще обиден точно представителите на тези страни. Досегашният период от 2 години за разглеждане на каузи за репатриране ще бъде скъсен на 4 месеца.
Новите правила ще бъдат безапелационен сигнал до тези, които имат намерение да дойдат незаконно в Италия.
„ Безполезно ще бъде да идвате тук, в случай че нямата съображение да желаете политическо леговище – по кротичък и либерален метод ще ви изпратим назад ”, съобщи министърът.
Предишното държавно управление на Италия, в което водачът на партия „ Лига ” Матео Салвини заемаше поста министър на вътрешните работи, разгласи битката с незаконната миграция за своя предпочитана задача. През юни държавното управление на страната утвърди законопроект за застраховане на сигурността, който планува по-нататъшно усилване на ограниченията за битка с този феномен. Салвини подлага на критика остро политиката на новия кабинет по миграционния проблем, като декларира, че броят на незаконно пребиваващи в Италия мигранти се е нараснал доста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР