Властите в италианския град Пиаченца арестуваха 59-годишна българка, която държала

...
Властите в италианския град Пиаченца арестуваха 59-годишна българка, която държала
Коментари Харесай

Арестуваха българката, която държала съпруга си затворен в гараж

Властите в италианския град Пиаченца арестуваха 59-годишна българка, която държала затворен в гаража на къщата си 73-годишния си италиански брачен партньор неработоспособен, оповестиха медиите на Апенините. Това става дни откакто по случая беше арестуван 37-годишният наследник на дамата. Заедно със 78-годишната майка на българката тримата са обвинени за похищение и за малтретиране.

Възрастният мъж беше открит от полицията, заключен в помещение два на три метра до гаража на къщата си в квартал в покрайнините на Пиаченца. Там той бил държан в клетка без мивка и отопление. Имал единствено дребна електрическа печка и приспособена тоалетна навън. Италианецът се оженил за българката преди години и приел в къщата си нейния наследник и тъщата си от България.

Прокуратурата се пробва да доближи до същинските аргументи, предиздвикали фамилията да затвори пенсионера при тези условия. Предполага се, че това било поради сложното общуване на четиримата под един покрив, като се има поради, че мъжът не бил добре освен физически, а и душевен поради прекаран инсулт. Първоначално беше арестуван единствено синът на българката, само че след съвещанието за потвърждаване на ареста му съдията от предварителното разследване Лаура Пиетрасанта реши да задържи и майка му.

Според версията на българите поради здравословните му проблеми било рисково 73-годишният мъж да бъде покрай стълби и балкони. Те настояват, че на 9 февруари, когато е открит от управляващите заключен, е бил оставен самичък “само за няколко часа ”, тъй като трябвало да заведат 78-годишната му тъща до болничното заведение.

Полицаите стигнаха до къщата след сигнал на съседи, които чули странни звуци от един гараж. Болният бе открит да лежи на походно легло, затрупан с целофан. До него са открити железни купички за кучета с вода и спагети. Според сина на българката употребявали металните съдове, с цел да не се счупят и наранят възрастния мъж.

Адвокатката на задържаните българи Лоренца Дордони сподели пред медиите, че фамилията в никакъв случай не е малтретирало и не е изоставяло 73-годишния мъж. Той даже прекарал предишното лято със фамилията си в България.

“Клиентът ми не схваща за какво е в пандиза и е сломен. Той изясни, че дружно с майка си се опитвал да се грижи за брачна половинка ѝ, даже нагаждали дружно работните си смени. Кълне се, че в никакъв случай не е имал желание да го унижи ”, разгласи юристката. Мъжът бил оставен заключен само на 9 февруари, с цел да могат тримата да отидат до болничното заведение. Заключили както вратата към партера, по този начин и тази, водеща на открито, с цел да не се нарани болният по някакъв метод. Синът основал това помещение до гаража за пенсионера, с цел да се избегне риск от рухването му по стълбите на първия етаж. Съпругата дори спяла на диван на партера, с цел да е покрай мъжа си. Според отбраната на българите липсва финансов претекст за осъщественото от тях, тъй като и синът, и майката работели, а тъщата получавала пенсия. Не ставало дума и за прицелване в наследството на пенсионера, тъй като той не бил притежател на нищо. Къщата се водела на 38-годишния наследник на българката, я тя самата имала правото да живее в нея до гибелта си.

Прокуратурата обаче не има вяра на версията на българите и счита, че пенсионерът е бил заставен да живее минимум 2 месеца при тези условия.

В изявление своята версия за случая описа и съседката на българите, която алармирала на управляващите. “Какво ме усъмни ли? Шумове, тътен, удари от вътрешната страна, изглеждаше по този начин, като че ли окачваха картини. Ден след ден те ставаха все по-настойчиви и продължителни и по тази причина се усъмнихме какви са. Тези звуци продължаваха най-малко от две седмици. Никога не сме имали опция да приказваме или да разберем каква тъкмо е обстановката, не сме и виждали някой да вади този господин оттова и да го заведе в къщата, по тази причина извикахме полицията да го освободи ”, описа съседката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР