Властите в италианската провинция Южен Тирол въвеждат по-строги мерки за

...
Властите в италианската провинция Южен Тирол въвеждат по-строги мерки за
Коментари Харесай

Вечерен час в Южен Тирол заради ситуацията с коронавируса

Властите в италианската провинция Южен Тирол вкарват по-строги ограничения за битка с пандемията от ковид, съобщи ДПА.

Снощи губернаторът Арно Компачер подписа заповед, предвиждаща наложително носене на маски навън, в случай че не е допустимо да бъде спазвано разстояние от най-малко 1 метър, както и наложително да носят маски и пасажерите в публичния превоз. Заповедта влиза в действие неотложно.

Властите в самостоятелната немскоезична провинция в Северна Италия също по този начин взеха решение да вкарат вечерен час в 20 общини, които са в алено (с висока заболеваемост) и с невисок % на имунизирани. Тази мярка влиза в действие от на следващия ден и както и тази за маските се вкарва за период от две седмици.

В общините в алено хората ще могат да излизат на открито единствено по неотложност или с цел да отидат на работа, се допълниха управляващите.

Баровете и заведенията за хранене би трябвало да затварят в 18:00 ч. В хотелите обаче ще се разрешава обслужването на посетители и след този час. Танцуването в нощни заведения, както и организирането на обществени културни, развлекателни и спортни прояви на закрито се не разрешава.

Ограниченията не важат за учебните заведения и детските градини.

Преди това Компачер изиска от държавното управление в Рим да разреши на районите в избрани случаи сами да вземат решение за налагане на по-строги противоепидемични ограничения. В Южен Тирол заболеваемостта е висока, а в същото време доста хора към момента не са имунизирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР