Властите в Истанбул наредиха на нерегистрираните сирийци да напуснат града

...
Властите в Истанбул наредиха на нерегистрираните сирийци да напуснат града
Коментари Харесай

Управата на Истанбул нареди нерегистрираните сирийци да напуснат града до 2 месеца

Властите в Истанбул подредиха на нерегистрираните сирийци да изоставен града до два месеца, съобщи БНР. Те би трябвало да се върнат в зоните, където са били в началото регистрирани.

Сирийците, които са били в началото регистрирани в други турския окръзи, имат период до 24 септември да се върнат там. Изключение е в действие за тези, които са се преместили в Истанбул с разрешителни за пътешестване след опустошителните трусове в Югоизточна Турция през февруари.

Подобна акция през 2019 година докара до прогонването на хиляди сирийци от Истанбул. Властите неведнъж са предупреждавали нерегистрираните хора в мегаполиса да изоставен, а в този момент са решили да ускорят този развой, съобщи представител на Турската работа по миграцията.

Турция приютява 3,3 млн. сирийски бежанци, намиращи се под краткотрайна протекция, като най-голямата част от тях се намират в Истанбул.

Антиимигрантските настроения се ускориха напоследък в Турция на фона на повишаването на разноските за живот, отбелязва ДПА. Много сирийци и правозащитни организации обявиха, че към този момент са в ход депортации, в това число към региони в Сирия, в които се води война.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР