Властите в испанския град Памплона обявиха, че няма прободени при

...
Властите в испанския град Памплона обявиха, че няма прободени при
Коментари Харесай

Няма прободени при проведеното вчера бягане пред бикове в Памплона, 7 са пострадалите от началото на феста -

Властите в испанския град Памплона оповестиха, че няма прободени при извършеното през вчерашния ден тичане пред бикове, като коригираха известието на локалната болница, съгласно което двама души са потърпевши от рогата на животните, съобщи Асошиейтед прес.

Според чиновниците от градската администрация единият от мъжете, включен в предварителния отчет на лечебното заведение, е бил одраскан по задните елементи, само че не е бил прободен от бик. Другият участник получил рана, когато едно диво животно било пуснато на независимост в арената за корида, с цел да могат хората да тестват качествата си да избягат от преследващите ги животни.

Общо седем души - шестима испанци и един французин - са имали потребност от лекуване в болничното заведение по време на фестивала Сан Фермин тази година, оповестиха управляващите. Нито един от тях обаче не е получил съществени пострадвания.

Какво съставлява атракцията? Хиляди хора, множеството облечени в обичайна бяла риза и панталони с червен пояс, се пробват да избягат от преследващите ги животни в тесните калдъръмени улички. Вчера надпреварата е траяло 2 минути и половина, и е третото от общо осем планувани в границите на фестивала. При първите две е нямало прободени от биковете, само че е имало хора с пострадвания от рухвания и подхлъзвания.

Осем души са били прободени по време на последната фиеста през 2019 година Шестнадесет души са починали при бяганията пред бикове от 1910 година насам. Последният смъртен случай на фестивала Сан Фермин е от 2009 година

Населението на Памплона е към 200 000, само че по време на фестивала в града се събират съвсем милион души, изключително през уикенда, в това число доста чужденци.



Само преди дни управляващите в Памплона и Червеният кръст оповестиха за шестима души, които са потърпевши през втория ден от бягането пред бикове.

Надпреварата, която траяла три минути и 10 секунди, провокирала изключителни страсти за публиката и участниците, които се подхлъзвали и падали, преследвани от животните по тесните улички на града.

Един от потърпевшите е бил блъснат в гърба от бик. Най-опасните пострадвания са, когато животно наръга човек с рогата си. Досега тази година няма регистриран подобен случай.

След гонките с бикове на фестивала локалните и туристите се отдават на угощения и се любуват на културни събития до края на деня.

Биковете, които вземат участие в конкуренцията се включват в обичайна корида.

Фестивалът добива международна популярност откакто Хемингуей го разказва в романа си от 1926 година " И изгрява слънце ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР