Властите в испанския град Бургос са арестували 39-годишен мъж, заподозрян

...
Властите в испанския град Бургос са арестували 39-годишен мъж, заподозрян
Коментари Харесай

Зловещо убийство със семейство българи смрази Испания

Властите в испанския град Бургос са арестували 39-годишен мъж, обвинен в убийството на половинката си. Жертвата - 28-годишната българка Моника Асенова, е била наръгана с нож от нападателя си, също българин.

Трупът й е открит във вътрешния двор на жилището, в което живеели с двете им дъщерички. Все още не е известно дали е хвърлена от балкона на къщата, или е скочила в опит да избяга от насилника си.

След зверството причинителят е избягал. Малко по-късно е хванат и е направил цялостни признания написа ''El Pais''.

Престъплението е осъществено тази заран. Сигналът за днешното закононарушение е подаден тази заран малко след 10 часа на телефон 112 за жена, която е била нападната от приятеля си с нож в жилището им. Част от очевидците видели по какъв начин мъжът я хвърля от балкона на дома им.



Моника Асенова е работила в локалния супермаркет и даже е взела участие в последните локални избори на 26-и май като претендент и лидер на листата на Народната партия. Що се отнася до мъжа, пресата осведоми, че той е бил член в локалния Общински съвет, само че заради сърдечни проблеми от известно време е бил излязъл в болничен.

По данни на локалните медии, жертвата единствено един път е била подавала сигнал за домашно принуждение и това е било през 2011 година Тогава дамата се е оплакала пред управляващите, че е била набита от приятеля си след скандал сред двамата, само че след това решила да отдръпна жалбата си. Въпреки това обаче мъжът е свикан за пояснения в съда, където той декларира, че е било просто случай. По-късно е бил освободен и против него не трябва формирано дело за домашно принуждение.

Срещу арестувания българин е формирано досъдебно произвеждане.

Преди дни, на 28 юни, в къщата, която двамата населяват, е имало пожар. След случая Моника взела малолетните си деца и се преместила да живее в Сан Леонардо де Ягуе.

Един от аспектите на следствието в този момент е фокусирано върху разкриването на аргументите, довели до пожара.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР