Властите в испанския автономен регион Каталония обявиха, че спорният референдум

...
Властите в испанския автономен регион Каталония обявиха, че спорният референдум
Коментари Харесай

Въпреки всичко референдум в Каталония ще има

Властите в испанския самостоятелен район Каталония оповестиха, че противоречивият референдум за самостоятелност ще се състои спокойно тази неделя макар силовите ограничения, подхванати от държавното управление в Мадрид.

Това заяви вътрешният министър на района Хоакин Форн. Той уточни, че в Каталония са решени да проведат планувания за неделя референдум макар изказванията на централната власт в Испания, че допитването е нелегално и не може да се състои.

Милион каталонци желаеха самостоятелност

Испанският парламент: Референдум в Каталония е неосъществим

По-богатите райони в Европа желаят да се отделят

Испанският министър председател Марио Рахой преди дни се похвали, че откакто са били конфискувани урните и листовките за референдума, той е станал неосъществим. Правителството на Каталония обаче наподобява не мисли по този начин.

Форн уточни, че е стихотворец явен ангажимент и хората ще могат да гласоподават. Той се срещна с представители на районните сили за сигурност, с цел да понижи възходящото напрежение преди допитването.

Министърът заяви, че Мадрид изпраща 10 000 служители на реда в Каталония за референдума. Местната полиция обаче ще продължи да се подчинява на заповедите на районните управляващи.

По-рано през днешния ден отговарящият за външните работи в районното държавно управление на Каталония Раул Ромева прикани Европейски Съюз за поддръжка с наближаването на противоречивия референдум за самостоятелност.

А хиляди студенти, доста от тях носещи сепаратистки флагове, стачкуваха в Барселона против силовите ограничения на централното държавно управление на Испания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР