Властите в испанската автономна област Арагон взе решение да унищожи

...
Властите в испанската автономна област Арагон взе решение да унищожи
Коментари Харесай

Избиват над 90 000 норки в Испания заради COVID-19

Властите в испанската самостоятелна област Арагон взе решение да унищожи повече от 90 000 норки поради заразяване с ковид, предава РИА Новости.
Норките ще бъдат унищожени във фермата на община Пуебла де Валверде, където вирусът е бил открит измежду 87% от животните, макар че не са имали признаци.
Съветникът на арагонското държавно управление по земеделие Хоакин Олона съобщи, че е разпоредено да бъдат умъртвени всички животни.
Фермата е била закрита краткотрайно в края на май, откакто седем от чиновниците в нея са дали позитивни проби за ковид.
Направените на 7 юни PCR проби на животните са били негативни, на 22 юни ковид е открит у пет норки, а до 13 юли съвсем 87% от животните са били инфектирани.
След като получило достоверни резултати, държавното управление на Арагон е взело решение 92 700 животни да бъдат унищожени като превантивна мярка. Олона, признава, че не е открито дали вирусът може да се предава от животните на хора, само че не изключил такава опция.
Испания е една от най-силно потърпевшите от COVID-19 страни в Европа. Там са регистрирани 256 000 случая на заразяване, макар че съгласно направените за антитела проучвания 2,3 милиона индивида са прекарали болестта. По публична статистика, броят на умрелите е 28 400 души.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР