Властите в Ирландия са изключително притеснени от нов вариант на

...
Властите в Ирландия са изключително притеснени от нов вариант на
Коментари Харесай

Нов вариант на COVID-19 в Ирландия

Властите в Ирландия са " извънредно обезпокоени " от нов вид на Covid, секвениран при проба на инфектиран жител. Става въпрос за вариант BA.4. Властите към този момент приканиха хората, които нямат сложена бустерна доза от препарати срещу вируса, да се имунизират допустимо най-бързо.

По време на посещаване в локален цех, министър председателят на страната Мишел Мартин дефинира откриването на два случая на BA.4 в Ирландия по-рано този месец като доста " обезпокоителен факт ". Премиерът акцентира, че и към този миг вариантът Омикрон остава сериозна опасност за здравната система в страната, макар че не е толкоз тежко протичането му както при предходните разновидности на вируса.

„ Вариантите BA.4 и BA.5 явно имат дарба да заобикалят имунитета, основан от имунизациите “, предизвести министър председателят.

Вариантите BA.4 и BA.5 сега са причина за най-новите талази от инфектирани в Южна Африка. Двеата нощи варианта на Омикрон са прекласифицирани като " рискови " разновидности от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство. На 12 май Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите прекласифицира BA.4 и BA.5 от разновидности, които съставляват интерес, към разновидности, които съставляват заплаха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР