Властите в Ирландия обявиха, че в страната ще бъде проведен

...
Властите в Ирландия обявиха, че в страната ще бъде проведен
Коментари Харесай

Ирландия ще проведе референдум за отпадането на забраната за аборти

Властите в Ирландия оповестиха, че в страната ще бъде извършен референдум за отпадането на конституционната възбрана за осъществяването на аборти в съвсем всички случаи, съобщи БГНЕС.
Премиерът Лео Варадкар по-рано е посочвал, че осмата корекция, която прави абортите противозаконни, в случай че не съставляват действителна и непосредствена опасност за живота на майката, е „ прекомерно ограничаваща “.
Неговото държавно управление се съгласи да организира допитването през май или юни 2018 година Времето ще съвпадне с посещаване на папа Франциск в страната през август.
Извършването на аборти постоянно е било нелегално в страната, само че през 1983 година влиза в нейната конституция, откакто на референдум 63% от гласоподавателите поддържат мярката.
Жена, която се е подложила на противозаконен аборт, може да получи присъда от до 14 години затвор. Въпреки това дамите са свободни да заминат за чужбина, където да практикуват процедурата. Всяка година хиляди дами излизат отвън страната, с цел да могат да създадат аборт, най-много във Англия.
Социологическите изследвания през последните години демонстрират, че огромна част от хората поддържат облекчаването на законодателството.
Миналата година Комитета на Организация на обединените нации за човешките права разгласи законодателството на Ирландия против абортите „ грубо, нечовешко и унизително “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР