Властите в Иран са арестували заподозрян за хакерска атака срещу

...
Властите в Иран са арестували заподозрян за хакерска атака срещу
Коментари Харесай

В Иран е арестуван заподозрян за хакерска атака срещу уебсайта на техеранското кметство

Властите в Иран са арестували обвинен за хакерска офанзива против уеб страницата на кметство в столицата Техеран, оповестиха през днешния ден ирански медии, представени от Асошиейтед прес.

Официалната организация ИРНА към този момент не дава детайлности, само че полуофициалната Тасним твърди, че обвиненият е работел в кметството и е обвързван с непознато разузнаване.

По-рано този месец Иран заяви, че държавните камери за наблюдаване в Техеран са излезли от строя. Организацията на иранската съпротива в заточение " Муджахидин е Халк " ( " Муджахидини на народа " ) съобщи, че е хакнала над 5000 камери в столицата и уеб страницата на техеранското кметство.

През януари същата организация хакна няколко ирански малките екрани и излъчи по тях видео с апели за гибелта на висшия нравствен лидер на Ислямската република.

През октомври предходната година хакерска атака против иранската система за систематизиране на течните горива провокира опашки пред бензиностанциите дни наред.

Една сходна офанзива внесе безпорядък в придвижването на влаковете, а в резултат на друга изтекоха фрагменти с изтезания в фамозния затвор Евин, където лежат политически пандизчии.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР