Властите в Иран са арестували седем души, сред които бивш

...
Властите в Иран са арестували седем души, сред които бивш
Коментари Харесай

Иран арестува бивш подуправител на централната банка

Властите в Иран са арестували седем души, измежду които някогашен подуправител на иранската централна банка, по съмнение в стопански закононарушения. Това заяви през днешния ден по националната телевизия представителя на съда Голамхосеин Мохсени Еджеи, съобщи Ройтерс.

Говорителят не уточни името на банкера, само че евентуално става дума за Ахмад Арагчи, за който някои медии оповестиха, че е уволнен като подуправител на централната банка след всеобщото публично неодобрение и улични митинги поради сриването на цената на националната валута. От април до момента иранският риал загуби половината от разменната си стойност поради слабата стопанска система и мощното търсене на долари от иранците, които се притесняват от тежки последствия от възобновените американските наказания. Миналата седмица централната банка упрекна "враговете " за сриването на валутата и бързото повишение на цените на златните монети, а по правосъдни данни към този момент са задържани 29 индивида по обвинявания, за които се планува смъртна присъда.

Еджеи сподели още, че са задържани още шест души - чиновник във ведомство, ръководено от неназован вицепрезидент, петима сарафи без разрешителни и един чиновник в обменно бюро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР