Властите в Иран предприемат репресии срещу малките предприятия, които продават

...
Властите в Иран предприемат репресии срещу малките предприятия, които продават
Коментари Харесай

Иранската киберполиция се насочва към „неислямски“ магазини в Instagram

Властите в Иран подхващат репресии против дребните предприятия, които продават „ неислямски “ облекла и други артикули в обществените медии, изключително Instagram. Собственици на компании в Instagram споделят, че са се свързали с тях от киберполицията на Ислямската република, която поема контрола върху страниците им, заменяйки изображения на техните артикули със известия, в които се споделя, че страниците са затворени заради аргументи „ #IslamicHijab “ или че „ Според правосъдно предписание, тази страница е затворена ”.

Докато прословутата „ морална полиция “ на Иран се пази от експлоадирането на митингите „ Женски живот, независимост “ през септември 2022 година, киберполицията на Ислямската република се намеси онлайн, налагайки своята марка „ морал “ на дребни компании, които разчитат на обществени медии – доста от тях са благосъстоятелност на дами.

Иранската киберполиция, известна като FATA, дава отговор за наблюдението на противозаконна онлайн активност като детска порнография, измами и продажба на опиати и ор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР