Властите в Ирак оценяват нанесените от войната срещу Ислямска държава

...
Властите в Ирак оценяват нанесените от войната срещу Ислямска държава
Коментари Харесай

Ирак оценява на 100 милиарда долара щетите от войната с Ислямска държава

Властите в Ирак правят оценка нанесените от войната против Ислямска страна вреди на 100 милиарда $. Те се надяват, че потърпевшите региони ще могат да бъдат последователно възобновени през идващите 10 години, декларира пред РИА Новости формалния представител на държавното управление на Ирак Саад ал-Хадиси.

Министър-председателят на Ирак Хайдер ал-Абади през декември 2017 година разгласи победа във войната против Ислямска страна. " Министерството на планирането работи през последните 3-4 седмици по задачата да оцени вредите в регионите, освободени от Ислямска страна. Представения отчет стана база, след приемането му от държавното управление, върху която се гради националния проект за възобновяване “, споделя ал-Хадиси.

Той акцентира, че управляващите в Ирак са отчели всички нужни средства за възобновяване на държавните здания, инфраструктурата, бранша на услугите и публичните здания в страната.

„ Щетите… са оценени на 100 милиарда $. Това е сумата, с която държавното управление планува да работи през идващите 10 години в границите на признатия документ за последователно възобновяване на тези региони “, обобщава представителят на държавното управление.

През 2017 година иракските военни освободиха от Ислямска страна втория по величина град в страната – Мосул, както и редица други обитаеми места, включително и такива в западната провинция Анбар, до границата със Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР