Властите в Грузия планират да подадат молба за присъединяване към

...
Властите в Грузия планират да подадат молба за присъединяване към
Коментари Харесай

Грузия подава молба за членство в ЕС в ускорен режим

Властите в Грузия възнамеряват да подадат молба за присъединение към Европейския съюз (ЕС). Това оповестиха от ръководещата партия на някогашната руска република, представени от съветската организация ТАСС.

Управляващата партия " Грузинска фантазия - Демократична Грузия " след съвещания с държавното управление реши да кандидатства на 3 март в интензивен режим за даване на статут на претендент за член на Европейския съюз. Това заяви водачът на ръководещата партия Иракли Кобахидзе на брифинг.

" Като взеха поради общия политически подтекст и новите действителности, членовете на политическия съвет на " Грузинската фантазия " след съвещания с министър-председателя Иракли Гарибашвили, взеха политическо решение да аплайват за статут на кандидат-член в Европейски Съюз без закъснение. Правителството на Грузия под управлението на министър-председателя към този момент приготвя заявление за статут на претендент за Европейски Съюз в интензивен режим, което ще бъде изпратено публично до структурите на Европейски Съюз от името на грузинското държавно управление на следващия ден ", Кобахидзе сподели, като означи, че Грузия възнамерява да кандидатства за участие в Европейски Съюз през 2024 година

По-рано стана известно, че грузинският парламент е подготвил проекторезолюция за ускорено участие в Европейски Съюз. Във вторник Европейският парламент (ЕП) одобри резолюция, с която приветства молбата на Украйна за участие в Европейски Съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР