Властите в Гренобъл са затворили джамията Ал-Кавтар за 6 месеца,

...
Властите в Гренобъл са затворили джамията Ал-Кавтар за 6 месеца,
Коментари Харесай

Затвориха джамия във Франция заради радикален ислямизъм

Властите в Гренобъл са затворили джамията " Ал-Кавтар " за 6 месеца, заради обвинявания по отношение на коренен ислямизъм, оповестява Ройтерс. Заповедта е издадена от префекта на френския град след следствие на специфичните служби, което е открило, че в молитвения дом „ се прокламират хрумвания, провокиращи принуждение, ненавист и дискриминация ”.

Затварянето на джамията е било също целесъобразно и на основата на попречване на тероризъм. Асоциацията, занимаваща се с поддръжка на джамията, също е под наблюдението на управляващите. Министерството на вътрешните работи и Министерството на стопанската система и финансите са замразили активите им.

Посещавана от над 400 молещи се, джамията не е първата затваряна във Франция през последните години. През 2017 година в град Клиши незаконен мюсюлмански молитвен дом беше закрит, което докара до това молещите да се събират на протестна молитва по улиците, въпреки това да е оповестено за нелегално в страната.

Германия също затвори джамия в Берлин заради връзка с радикални идеологии, в това число обвързвана с Анис Амри, атентатора от берлинския коледен базар, който умъртви десетки през декември 2016 година /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР