Властите в градчето Халщат, популярно сред любителите на селфита заради

...
Властите в градчето Халщат, популярно сред любителите на селфита заради
Коментари Харесай

Австрийски град издигна бариери против любителите на селфита

Властите в градчето Халщат, известно измежду феновете на селфита поради приликата си с фона на филмовата поредност " Замръзналото кралство ", са сложили дървени загради, които закриват алпийската панорама, с цел да лимитират несъразмерния туризъм, съобщи Агенция Франс Прес.

Малкото селце с едвам 750 поданици, с неговите наклонени, заснежени дървени къщи и заострена църковна кула, посреща към един милион гости годишно, преди да настъпи пандемията от Ковид-19 през 2020 година

За да се пребори с обновения напор от туристи, които се тълпят по тесните му улички, селото е реагирало на недоволствата на жителите и предходната седмица е издигнало краткотрайни дървени огради, с цел да закрие отчасти гледката, заяви чиновник на общината.

Бариерите са сложени с вярата, че тълпи от туристи към този момент няма да се стичат към едно от най-популярните места за селфита, с цел да се снимат в живописното алпийско селце, сгушено сред извисяващи се планини и искрящо езеро.

Все още не е ясно за какъв брой време ще бъдат оставени дървените бариери.

Решението ще бъде взето въз основа на отзивите от решението, удостовери служителят.

" Единственото нещо, което би помогнало, е мястото за фотоси към този момент да не е място за фотоси ", съобщи кметът Александър Шойц.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР