Властите в Германия разследват участието на президента на Беларус Александър

...
Властите в Германия разследват участието на президента на Беларус Александър
Коментари Харесай

Билд: Германия разследва участие на Лукашенко в нелегален трафик на мигранти в ЕС

Властите в Германия проверяват присъединяване на президента на Беларус Александър Лукашенко в превозването на незаконни мигранти в страната, заяви вестник „ Билд ам Зонтаг “.

Според източник на изданието, немските следователи считат, че „ чрез проведено на държавно равнище транспортиране на мигранти “ Лукашенко желае „ да шантажира Европа за събаряне на глобите “ против Минск. По оценки на федералната полиция, от началото на август през Беларус през Полша в Германия са влезнали незаконно съвсем 4 000 чужденци, като единствено през първата половина на октомври броят им е 1 183 – най-вече сирийци и иракчани.

Вестникът написа, че мигрантите идват в Беларус с полети от Багдад, Ербил, Дубай, Бейрут, Аман и Истанбул, а от средата на септември с беларуска студентска виза – и от Дамаск. След като дойдат в Минск чиновници на граничната работа или милицията ги откарват към полската граница тук-там, където защитата е минимална. Веднъж стъпили на територията на Европейски Съюз, незаконните мигранти не престават независимо пътуването си до Германия.
свързани новини2544на 25.07.2021
За „ услугата “, която им дават управляващите на Беларус, мигрантите заплащат по 4 000 евро на човек, твърди изданието.

До момента няма публично удостоверение на изнесената информация.

БГНЕС напомня, че в края на май Александър Лукашенко съобщи, че страната му е била преграда за незаконните мигранти, търсещи метод да отидат в Литва, само че поради политическия напън от страна на Европейски Съюз Минск може да се замисли дали да продължи да го прави. Заради мигрантския напор от страна на Беларус управляващите в Полша вкараха изключително състояние в граничещите с нея региони, напомня БГНЕС.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР