Властите в Германия обвиниха 34-годишна българка за участие в организирана

...
Властите в Германия обвиниха 34-годишна българка за участие в организирана
Коментари Харесай

Германските власти обвиниха българка, работеща в кол център, в киберпрестъпления

Властите в Германия упрекнаха 34-годишна българка за присъединяване в проведена незаконна група за компютърни закононарушения, измами и шикалкавене, осведоми Българска национална телевизия, базирайки се на информация от Окръжен съд-Варна. Предстои да бъде взето решение дали дамата да бъде екстрадирана.

Районният съд в Бамберг е издал Европейска заповед за арест на 4 юли тази година. На 18 юли българката е арестувана във Варна. В края на предходната седмица съдът дефинира мярка за неотклонение " подписка " на арестуваната.

В европейската заповед за арест се показва, че закононарушенията са осъществени в Берлин, Нюрнберг и други обитаеми места в Германия от колцентър с офиси в София и Варна. Българката e упрекната, че в интервала 11.01.2019 година до 23.11.2020 година е работила като така наречен задържащ сътрудник в колцентъра, който се ръководел от четирима задгранични жители.

Според немските управляващи тя и други сътрудници под подправена идентичност, се представяли на многочислени клиенти в Германия по телефона и по е-поща, че работят за няколко онлайн платформи за финансово вложение . С погрешни изказвания те вкарвали клиентите си в подвеждане и ги подвеждали да влагат обилни суми пари в разнообразни финансови принадлежности.

Централната работа за битка с киберпрестъпленията в Бавария е получила повече от 200 сигнала от немскоговорящи жертви на незаконната група. Общата стойност на загубите е над 14 000 000 евро. Според немската прокуратура осъществените персонално от упрекнатата българка позвънявания и измами, в качеството и́ на сътрудник, са 112 на обща стойност над 2 304 199 евро.
 Арестуваха българин от прът център за продажба на авиочасти на сирийски терористи
Арестуваха българин от прът център за продажба на авиочасти на сирийски терористи

Служителите не знаели, че би трябвало да съблюдават американското законодателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР