Властите в Гърция затегнаха контрола върху мерките срещу разпространението на

...
Властите в Гърция затегнаха контрола върху мерките срещу разпространението на
Коментари Харесай

Гърция: Никакво пътуване по селата и срещи с приятели

Властите в Гърция стегнаха контрола върху ограниченията против разпространяването на COVID-19, написа БГНЕС.
"Никакво пътешестване по селата и срещи с другари ", разпореди заместник-министърът на публичния ред Никос Хардалиас.
През последното денонощие са регистрирани единствено 15 нови случаи на инфектирани с ковид, усъвършенства се положението и на огромна част от настанените в болница, оповестяват от здравното министерство в Атина.
В южната ни съседка полицейски екипи ревизират на всички места повода за излизане на хората - с декларация и персонална карта се разрешава единствено излизане за доставяне с хранителни артикули. В комерсиалните обекти се съблюдава наложителната отдалеченост под контрола на управляващите.
Излизането от регионалните градове е разрешено единствено при положение на последна нужда и то с позволение на управляващите. Глобата за нерегламентиран опит да се напусне обитаемото място набъбна от 150 евро на 300 евро.
С дронове се следи придвижването по цялата пътна мрежа. За нерегламентирано пътешестване се постановат санкции, като номерата на автомобила се смъкват за два месеца. От Министерството по отбрана на жителите предизвестяват, че е в действие възбраната даже за визити при съседи и другари.
Главата на гръцката православна черква архиепископът на Атина Йероним насочи послание към миряните за примирение и цялостно послушание на управляващите. Църквите са затворени, охраняват се от служители на реда.
Телевизионните канали излъчват Света литургия за Велики петък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР