Властите в Етиопия решиха да затворят всички гимназии, за да

...
Властите в Етиопия решиха да затворят всички гимназии, за да
Коментари Харесай

Етиопия изпрати милиони младежи да събират реколтата, вместо да учат, заради войната

Властите в Етиопия взеха решение да затворят всички гимназии, с цел да могат учениците да вземат участие в събирането на реколтата вместо кората, отишли на фронта в хода на гражданската война.

Това предават Би Би Си и районни медии, като цитират издания, свърани с властта. Първоначалният проект бе децата да не вървят на учебно заведение за седмица съгласно просветителното министерство.

Според Би Би Си напусналите поради войната, която се води сред централното държавно управление, Народноосвободителния фронт на Тиграй и други организации и която стартира предходната година, към този момент доближават 2 млн.

И от двете воюващи страни, в миг, когато силите на фронта, подкрепяни от други, са едвам на над 200 км от столицата Адис Абеба, непрекъснато насочат изказвания за победа. Според информация, която етиопското държавно управление популяризира, до момента в който министър председателят Абий Ахмед е на фронта, информация, съгласно която проправитерствеите сили са отвоювали обширни територии от ръцете на бунтовниците. Обратно, Фронтът упорства, че на една решаваща борба разстояние от успеха.

Едновременно с това Армията за избавление на оромо (оромо е най-голямата етническа група в страната, от която е част и министър председателят Абий) разгласи, че напредва към столицата. Армията за избавление на оромо бе измежду фракциите, които се сплотиха с фронта на Тиграй, за за смъкват държавното управление на Абий и да основат преходно държавно управление.

Нейни представители дадоха обещание през почивните дни да не отстъпват в името на една по-добра Етиопия. Данните за това какъв брой близо или надалеч са силите от Адис Абеба обаче са разнопосочни.

Повече за спора в Етопия четете и.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР