Властите в Еквадор приключиха с подготовката за ключовите президентски избори

...
Властите в Еквадор приключиха с подготовката за ключовите президентски избори
Коментари Харесай

Над 96 хиляди служители на реда ще пазят сигурността по време на вота в Еквадор

Властите в Еквадор завършиха с подготовката за основните президентски избори в страната. Победителят от изборите ще би трябвало да се оправи с казуса с престъпността в страната. Тази цел обаче ще е мъчно постижима за осъществяване, защото приходите от нефт и налози в страната понижават. Според специалисти страната е на път да попадне в сериозна рецесия, която се корени в невижданото принуждение обзело Еквадор. Припомняме, че през август измежду бял ден бе погубен претендентът за президент Фернандо Вилявисенсио. Последваха други набези против политици и държавници. Имаше протести в няколко пандиза, а няколко коли бомби избухнаха във значими еквадорски градове.
Надяваме се единствено на позитивни резултати, тъй като страната в действителност се нуждае от тях. Уморени сме от толкоз доста неустановеност и в действителност заслужаваме някой, който е изцяло кадърен да се оправи със обстановката.
Евелин Масиас, гласоподавател

Безпрецедентното принуждение в Еквадор накара доста хора да се опасяват да напущат домовете си. И въпреки че гласуването е наложително, някои считат, че хората биха предпочели да си останат у дома и да платят санкцията, вместо да рискуват да отидат до урните. Властите оповестиха разполагането на над 53 000 чиновници на Националната полиция, които ще патрулират непрекъснато отвън секциите. Още 43 000 членове на въоръжените сили ще оказват помощ за опазването на реда.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР