Властите в Египет обмислят следващите си ходове и с оглед

...
Властите в Египет обмислят следващите си ходове и с оглед
Коментари Харесай

Атаките на хусите излизат скъпо на Египет

Властите в Египет обмислят идващите си ходове и предвид на вътрешнополитическата обстановка, споделя Щефан Рол. Фактът, че с офанзивите си хусите се опълчват на войната, която Израел води в Газа, им печели известност и в Египет. " Ако държавното управление се включи във военна интервенция против хусите, това сигурно ще провокира огромни митинги в Египет ", счита Рол. " Освен това част от високопоставените чиновници в областта на сигурността в Египет към този момент са доста резервирани във връзка с Израел. " Вярно е, че същите тези хора в Кайро не считат дейностите на хусите за ефикасни и причина за смяна в позицията на Израел. " Но я има вярата, че това ще окаже напън върху Израел и неговите сътрудници. Това е още една причина желанието за интервенция против хутите в тези кръгове да не е изключително високо. "

Политологът Мустафа Камел ал-Сайед от Американския университет в Кайро вижда нещата по подобен метод. Той споделя, че обединението на Съединени американски щати и Англия цели да защищити Израел от външен напън. Вашингтон да вземем за пример не се причисли към необятно публикуваните в Арабския свят апели за преустановяване на огъня в Газа. Затова и страни като Египет и Саудитска Арабия не се включиха в обединението против хусите, счита ал-Сайед. Предвид актуалната обстановка, това може да бъде интерпретирано от останалите страни в района като поддръжка за Израел.

Вашингтон е наясно със обстановката в Египет

Може ли нежеланието на Кайро да се включи във военната интервенция против хусите да докара до по-сериозни проблеми с Вашингтон? Според египетския специалист това е малко евентуално. Много други страни, в това число западни, също се въздържаха от присъединяване в тази коалиция. Така че отводът на Египет надали ще натежи изключително.

Щефан Рол е на същото мнение. " Във Вашингтон най-вероятно демонстрират схващане по отношение на позицията на Кайро. Там също знаят какъв брой непопулярна би била в Египет всяка стъпка, която може да се разчете като поддръжка за Израел и какъв риск би било това за държавното управление. "

Материалът е оповестен в
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР