Властите в Чехия тестват нова ИТ система за бързо проследяване

...
Властите в Чехия тестват нова ИТ система за бързо проследяване
Коментари Харесай

В Чехия прилагат IT карантина

Властите в Чехия тестват нова ИТ система за бързо следене на контактите на инфектираните с ковид, с цел да лимитират разпространяването, съобщи говорителка на компютърни специалисти.
Решението, препоръчано от групата компютърни специалисти Covid19cz, употребява данни от мобилните телефони и банкови карти на хора с диагноза ковид, с цел да наблюдава придвижването им с тяхното единодушие, съобщи БГНЕС.
" Така се генерира карта с памет, която демонстрира, да вземем за пример, че мъж прекара половин час на ъгъла на две улици ", съобщи представителят на Covid19cz Ирена Затлукалова пред Агенция Франс Прес.
" Служителят на здравните управляващи може да попита дали индивидът е посетил или се е срещнал с някого, с цел да разпознава други хора, които могат да бъдат инфектирани. Хората няма да би трябвало просто да разчитат на паметта си, когато си спомнят какво вършат през последните две седмици. "
При по този начин наречената карантинна система, която се тества в югоизточен чешки район, контактите по-късно ще бъдат сложени в къса карантина от най-много три дни, до момента в който не преминат проби COVID-19.
" Ако бъдат тествани негативни, те могат да се върнат към всекидневието. Ако са с позитивен тест, те ще влязат в цялостна карантина ", сподели заместник-министърът на опазването на здравето Роман Примула на държавния уеб страница.
Премиерът Андрей Бабиш съобщи, че би желал системата да бъде въведена в цялата страна до 12 април.
Чехия, която е с население от 10,7 милиона души, е записала 3 002 доказани случая на вируса, в това число 24 смъртни случая.
По-рано този месец държавното управление затвори всички учебни заведения, кръчми, театри и множеството магазини и границите.
Култура в рецесия: Какви незабавни ограничения би трябвало да предприеме страната?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР