Властите в Чехия разкриха как роми с двойно (украинско и

...
Властите в Чехия разкриха как роми с двойно (украинско и
Коментари Харесай

Чехия затяга контрола по приемането на бежанци от Украйна заради роми и с унгарски паспорти

Властите в Чехия разкриха по какъв начин роми с двойно (украинско и унгарско) поданство са се представяли за бежанци от войната в Украйна и желали държавна помощ, съобщи киевската медия " Европейская истина ".

Днес министърът на вътрешните работи в Прага Вит Ракушан, съобщи че държавното управление на страната му стяга контрола за хората, идващи с украински паспорти в Чехия.

" Установихме няколко групи роми, непрекъснато живеещи в Унгария и с украински паспорти. Тези хора са кандидатствали за държавна помощ, която отпускаме за бежанците от Украйна ", сподели Ракушан. Той добави, че ще разиска въпроса с министерствата на вътрешните работи в Будапеща и Киев.

" От 16 май претендентите за помощ ще би трябвало да покажат щемпел в интернационалния си паспорт, че са минали украинско – унгарската граница ", уточни още той. По думите на Ракушан в Чехия е имало роми, избягали от войната в Украйна, на които обаче им е била отказана помощ.

Правителството в Прага реши след съветското нахлуване над Украйна да дава по 200 евро на емигрант.

" Правителството в Будапеща отпред с Виктор Орбан през 2011 година одобри закон, улесняващ даването на унгарско поданство на унгарци, живеещи отвън страната. Това улесни доста говорещи  маджарски роми в Украйна да получат паспорти на членката на Европейски Съюз ", написа още медията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР