Властите в Букурещ отричат, но украинският външен министър Дмитро Кулеба

...
Властите в Букурещ отричат, но украинският външен министър Дмитро Кулеба
Коментари Харесай

Руски дронове атакували Румъния? Украинци чакат войски на НАТО да подгонят руснаците

Властите в Букурещ отхвърлят, само че украинският външен министър Дмитро Кулеба твърди, че имало доказателства за офанзивата

Руски дронове, изстреляни против цели в Одеска област, евентуално са паднали на територията на Румъния. Украинската осведомителна организация УНiАН цитира министъра на външните работи Дмитро Кулеба който разяснява, че било безсмислено да се отхвърля, че безпилотните самолети " Шахед " са навлезли в Румъния. 

„ Сега учат всички аспекти на това, което се е случило. Отрича се, че нещо е паднало там, а ние твърдим авторитетно, с доказателства, че са дохвърчали „ Шахид “-ите – безсмислено е да се отхвърля, тъй като има фотоси за доказателство, че нещо се е случило и е паднало там “, съобщи Кулеба.

Междувременно УНiАН разкри, че военните специалисти Илка Кучерива и Тарас Жовтенко са коментирали пред телевизионния канал FREEDOM дали ще се задейства член 5 от контракта на НАТО, съгласно който при офанзива против страна от алианса би трябвало да се окаже помощ на нападнатата страна с предприемане на незабавни дейности.

Според Кучерива и Жовтенко, с цел да се стигне до изпращането на натовската войска на бойното поле, би трябвало да са налице няколко неща: Редовните въоръжени сили на страната агресор да стоят зад офанзивата, дейностите на постоянните сили да бъдат подчинени на стратегическия проект, утвърден на най-високото военно равнище на тази страна. 

Жовтенко разяснява, че съветската агитация щяла да стартира да тръби, че НАТО не може да отбрани страните членки на военния съюз. 

Украинските граничари оповестиха, че дронове камикадзе са паднали на румънска територия, снимани са даже две детонации, написа УНiАН.

От Румънското министерство на защитата обаче изрично отхвърлят да са падали съветски ракети или дронове на територията на страната. 

Телевизионния водещ Владимир Солавьов от „ Русия 1 “ пък е разгласил в своя телеграм канал фотоси от ударите с дронове по Измаил и Рени. Целта на ударите е да се унищожи инфраструктурата на дунавските пристанища и да не осуети опцията за експорт на украинско зърно, защото с парите от продажбата му управляващите в Киев купували оръжие. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР