Властите в Британска Колумбия (Канада) издадоха на осеммесечно момче медицински

...
Властите в Британска Колумбия (Канада) издадоха на осеммесечно момче медицински
Коментари Харесай

Докъде се докараха: В Канада записаха бебе с трети пол

Властите в Британска Колумбия (Канада) издадоха на осеммесечно момче медицински картон, в който не е указан полът на детето, оповестява Time.
В документа в графата "пол " е написана латинската писмен знак U, което може да значи от една страна "неопределен " (undetermined), или Неустановен (unassigned).
По думи на майката на детето - трансджендърката Кери Доти, това било направено за в бъдеще детето да се дефинира единствено.
Доти е член на организацията Gender-Free ID Coalition, която пази в канадските съдилища правата на децата за "неопределен пол " в документите при раждане.
Както отбелязва телеканалът CBS News, след управляващите в Британска Колумбия аналогично решение може да одобряват и тези в провинциите Онтарио и Албърта.
Третият пол, или третият джендър - това е термин, който се употребява за хора, които по своя воля или като публичен консенсус, не се разпознават нито като мъж, нито като жена. Към него се отнасят и хората, които се причисляват към пол, друг от всеобщо признатата идея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР