Властите в Бразилия са отказали на френската енергийна компания Total

...
Властите в Бразилия са отказали на френската енергийна компания Total
Коментари Харесай

Бразилия е отказала на Total проучвателни дейности в устието на Амазонка


Властите в Бразилия са отказали на френската енергийна компания Total издаване на лиценз за проучвателни действия в устието на Амазонка. Това е съобщила организация EFE, базирайки се на изказване на Бразилският институт за отбрана на околната среда и възобновими енергийни запаси (Ibama).
„ Total не съумя да даде безапелационни данни за това, че пробиването на кладенци ще дава отговор на нужните изисквани “, са отбелязали представители на организацията. Според тях, проетът на френската компания е бил „ незадоволително създаден “ от позиция за отбрана на околната среда. По думите на еколозите, пробиването на кладенци в устието на Амазонка заплашва с заличаване на неповторимия коралов риф, открит в този регион през 2016 година

Съответното решение, както се акцентира в изказването на института Ibama, представен от ТАСС е дефинитивно и не може да бъде оспорено от други инстанции.

Плановете на концерна Total за проучвателни сондажни платформи в устието на най-дългата река в света са провокирали възмущението на обществеността и експертите в региона на отбраната на околната среда. През септември във Франция деятели от локалната организация на Greenpeace в символ на митинг против плановете на Toatal в устието на Амазонка оцветиха фонтаните в огромните градове в черен цвят.
Според оценката на специалисти, залежите от нефт в устието на Амазонка може да доближават до 14 милиарда барела.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР