Властите в Берлин посъветваха жителите на града да държат затворени

...
Властите в Берлин посъветваха жителите на града да държат затворени
Коментари Харесай

Властите в Берлин призоваха жителите да не отварят прозорците

Властите в Берлин посъветваха жителите на града да държат затворени прозорците и вратите си, защото димът от вилнеещ на 50 километра от немската столица пожар се е насочил към града. Противопожарната работа насочи предизвестието, защото тази заран са получени голям брой недоволства от миризмата на пожара, заяви ДПА.
Огромен горски пожар пълзи към Берлин (СНИМКИ) Стотици хора бяха евакуирани
Не се чака обстановката да се усъвършенства пред идващите няколко дни, сподели представител на службата.

Говорителка на немското летище сподели, че пушекът не се отразява на въздушния трафик, като всички полети се извършват по разписание.

Германските управляващи оповестиха през днешния ден, че има прогрес в битката с огъня, само че регион към две евакуирани села продължава да буди терзание.

Пожарникарите в провинция Бранденбург предвиждат, че ще трябват няколко дни, с цел да се спре големият пожар.

Пожарът, почнал в четвъртък, обхвана 350 хектара от рядко обитаемата гориста околност Тройбенбрицен и бързо се популяризира в сухите борови гори. Около селата Тифенбрунен и Клаусдорф огънят към момента бушува.

Огънят е в регион, където в земята са останали доста боеприпаси от Втората международна война - фактор, който прави работата на пожарникарите доста по-трудна, защото е рисково да се движат на терен. Затова се употребяват хеликоптери и водни оръдия. Местните управляващи споделиха, че към този момент е имало доста детонации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР