Властите в Берлин осуетиха протеста на над 18 хиляди демонстранти

...
Властите в Берлин осуетиха протеста на над 18 хиляди демонстранти
Коментари Харесай

Полицията се намеси в протеста в Берлин, събрал хора срещу К-19

Властите в Берлин осуетиха митинг а на над 18 хиляди стачкуващ и против наложените карантинни ограничения в страната поради разпространяването на ковид, предадоха международните организации.

Мотивът на управляващите бе, че участниците в митинга не съблюдават нужната отдалеченост от най-малко метър и половина между тях и не носят защитни маски.

Хиляди хора - възрастни, млади, деца, се събраха пред Бранденбургската врата в града тази заран, с цел да се опълчват на ограниченията против болестта, само че час по-късно полицията в града издаде заповед, с която митингът трябваше да бъде преустановен незабавно.

"Минималното условие за обществена отдалеченост не се съблюдава от множеството от стачкуващите макар многократните молби, това ни принуждава да го прекратим ", се споделя в заповедта на управляващите.

След известието стачкуващите крещяха "Съпротива " и "Ние сме хората ", - лозунги, постоянно употребявани от крайнодесните, а след това изпяха и немския народен химн.

Шефът на полицията в Берлин Барбара Славик предизвести, че в случай че стачкуващите не се придържат към разпоредбите за сигурност на вирусите, полицията ще освободи региона "много бързо ". "Не желаем да гледаме по какъв начин доста хора се събират и са причина за опасности от инфекции ", добави тя.

Забраната провокира отвращение от уредниците и техните поддръжници, които наводниха обществените медии с гневни известия, обещаващи да стачкуват по този начин или другояче, като някои даже приканиха към принуждение.

В навечерието на демонстрацията, обаче, административният съд в Берлин застана на страната на протестиращите, като разгласи, че не е несъмнено дали няма да се съблюдават санитарните ограничения и условието за носене на маска.

Протестиращите размахваха немски флагове и викаха "Меркел би трябвало да си отиде! ", - апел, постоянно употребен от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия " (AfD) против канцлера Ангела Меркел.

Над 3000 служители на реда, в това число 1000 федерални служители на реда, дружно със профилирано съоръжение, охраняваха митинга.



Митингът е проведен в миг, когато страната отбелязва пика на втората вълна от ковид - на дневна база се записват повече болни даже от първи пик през април.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР